Ciocanul lui Thor, sistemul antidronă creat de armata SUA

Ciocanul lui Thor, sistemul antidronă creat de armata SUA

Forțele aeriene americane lucrează la un prototip pentru un sistem anti-drone care va fi numit după ciocanul lui Thor – Mjolnir.

Mai exact, un laborator de cercetare din cadrul forțelor aeriene americane, din baza Kirtland (New Mexico), va construi o versiune avansată a THOR – Tactical High-Powered Operational Responder.

Acesta folosește „unde radio intense pentru a dezactiva instantaneu sistemele de aeronave mici fără pilot”, adică dronele.

Prototipul Mjolnir va folosi aceeași tehnologie, dar cu o capacitate și fiabilitate mai mari, conform United Press International.

ADVERTISING

„Noul prototip va fi botezat Mjolnir, după ciocanul zeului Thor. Pentru că THOR a avut un succes atât de mare, ne-am gândit ca numele noului sistem să rămână în familia Thor”, a explicat Amber Anderson, managerul programului THOR.

THOR este o armă prototip cu energie direcționată, folosită pentru a dezactiva dronele, fiind proiectată să contracareze mai multe ținte în același timp.

Tehnologia este depozitată într-un container de 6 metri, care poate fi băgat cu ușurință într-un avion militar de marfă și asamblată rapid de două persoane.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Programul Mjolnir va debuta în această toamnă, iar arma prototip va fi lansată în 2023.

A.D.

Vezi şi: Kalaşnikov lansează o armă pentru hipsteri: Vrem să atragem publicul care a crescut cu gadgeturi (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇