Liga 1: Craiova trece și de Botoșani după două penaltiuri acordate și are o mână pe trofeul de campioană

Liga 1: Craiova trece și de Botoșani după două penaltiuri acordate și are o mână pe trofeul de campioană

Universitatea Craiova a dispus de FC Botoșani cu 2-0 în singurul meci al zilei din Liga 1, în etapa cu numărul 8 din play-off-ul sezonului competițional 2019/2020, mergând acum la 4 puncte avans de CFR Cluj.

Cele două goluri au venit din penalti, înscrise primul de Alexandru Cicâldău, în minutul 73, astfel acesta egalându-l pe Denis Alibec la vârful clasamentului golgheterilor si de brazilianul Luis Gustavo, la ultima fază a meciului, in minutul 94.

Primul penalti a fost unul stupid făcut de Chindriș, care i-a dat efectiv peste picioare lui Mihăilă, până atunci inexistent pe teren și centralul Petrescu a arătat indubitabil punctul cu var.

Lucru care nu s-a întâmplat însă și în prima parte, când gazdele au cerut și ele o lovitură de la 11 metri, când același Chindriș a fost prins între doi fundași olteni, dar atunci Petrescu a fost mai puțin inspirat.

A fost fără îndoială o partidă frumoasă în Moldova, plăcută ochiului, cu multe faze de poartă de o parte și de alta. Botoșani a atacat mereu poarta lui Pigliacelli, a avut și șanse de gol prin Dugandzici sau Ofosu.

Dar și Craiova a fost carotată de un portar Pap incredibil, în mare zi, ratând de 4 ori în situație de 1 la 1, prin Koljici de două ori, Mateiu și Nistor.

ADVERTISING

S-a terminat 2-0 după un nou penalti făcut de Chindriș, la capătul unei noi gafe copilărești a fundașului moldav. Acesta l-a faultat la ultima fază pe Gustavo, care a și bătut apoi penaltiul decisiv, cel pentru 3 puncte.

Craiova mai are două meciuri de disputat acum, cu Astra în deplasare și cu CFR Cluj acasă, în ultima etapă, având 4 puncte distanță acum peste ardeleni, care au meciul cu FCSB amânat.

Culmea este că și etapa trecută Craiova a trecut de FCSB cu 2-1 tot prin două lovituri de la 11 metri.

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL DE MECI!

Min.94: GOOOOOOOOL Gustavo! 2-0 și totul se termină aici, incredibil ce a putut face Chindriș la cele două faze. Vorbim de un fundaș despre care s-a spus că a fost dorit de Valencia în trecut..

Min.93: Iarăși penalti pentru Craiova, același Chindris îl faultează pe Gustavo acum.

Min.90: 4 minute de prelungire vom avea!

Min.86: Ies Nistor și Mateiu, intră Gustavo și Ivanov la Craiova.

Min.85: Același Koljici ratează iarăși singur cu portarul. Incredibil Pap astăzi! Mateiu vede galben, plin de nervi.

Min.84: Intră Fili la Botoșani în locul lui Ashkovski.

Min.79: Șut în forță al lui Baiaram, dar scoate iarăși Pap, aflat în zi mare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Min.75: Mihăilă vede galben pentru un fault dur la Cîmpanu. Mai devreme, George și Babunski au intrat pe teren la moldavi, în locul lui Carlone și Florescu. De asemenea, și Baiaram vede un galben.

Min.73: GOOOOOOOOOOOL! 1-0, Craiova deschide scorul la Botoșani, bate impecabil Cicâldău, îl egalează astfel în topul golgheterilor pe Alibec. 4 puncte au oltenii peste CFR!

Min.72: Chindriș face un penalti stupid și îi dă peste picioare lui Mihăilă în plin careu al gazdelor. Petrescu arată indubitabil punctul cu var!

Min.69: Vine și prima schimbare la Botoșani, intră Keyta în locul lui Ofosu.

Min.66: Prima schimbare la oaspeți, iese Bărbuț și intră Baiaram.

Min.64: Reluare interesantă a lui Elvir Koljici cu capul, prinde pe centrul porții Pap.

Min.63: Cosici vede și el galben, pentru proteste. E un meci deschis la Botoșani, cu faze de ambele porți.

Min.58: Galben pentru Haruț, primul din partea gazdelor astăzi.

Min.54: Șansă foarte mare ratată de Nistor, care a profitat de o deviere după o lovitură liberă, dar a tras alături mult de poarta lui Pap..

Min.53: Scurt conflict și apoi meleu între cele două formații, în careul gazdelor, după o cădere a lui Nistor. Până la urmă, spiritele s-au mai calmat.

ADVERTISING

Min.47: Botoșaniul începe bine cu o lovitură liberă, scoasă de Ashkovski, dar reluarea a fost una puțin peste bara transversală.

ÎNCEPE PARTEA SECUNDĂ!

PAUZĂ la Botoșani, 0-0!

Min.44: Ce șansă are Bărbuț cu piciorul stâng! Șutul său care a semănat cu o fogglia secca s-a dus foarte puțin alături de buturi..

Min.40: Chindriș a fost prins între doi fundași olteni la faza anterioară, Croitoru a cerut firesc penalti, dar ia doar un galben pentru proteste...

Min.38: Ce ocazii are Botoșaniul! Scoate Pigliacelli din situație de 1 la 1 cu Dugandzici, au mari emoții oltenii acum în apărare.

Min.34: Șut moale de la distanță al botoșănenilor, care oarecum au mai echilibrat partida la mijlocul terenului.

Min.27: Țigănașu centrează din întoarcere, surprinzător, dar Dugandzici reia dezamăgitor cu capul.

Min.21: Koljici cade în careu după un contact cu Chindriș și cere un penalti, dar nu se dă nimic. Nici acum reluările nu ne-au convins dacă mingea a intrat cu toată circumferința linia porții..

Min.16: Pap scoate uluitor o lovitură de cap, oltenii cer gol la reluarea lui Cosici, susținând că Pap a scos mingea din poartă. Reluările VIDEO încă nu ne conving..

Min.12: Primul galben pe care îl dă Radu Petrescu astăzi îl vede căpitanul Bancu.

Min.9: Prima ocazie a Botoșaniului îi aparține lui Carlone, șut deviat care se duce de la distanță ușor alături de bara din dreapta a lui Pigliacelli.

Min.7: Mare șansă Acka, lovitură de cap care trece milimetric alături de bară, după o lovitură de la colț. Craiova începe bine acest joc!

Min.3: Super intervenție a lui Pap, Nistor pasează luminos în careu, Koljici reia la colțul scurt, dar portarul moldav scoate în corner!

Min.1: Până la urmă, Rodriguez s-a accidentat la încălzire și în locul său a intrat în primul 11 Carlone. Pe banca de rezerve a luat loc fiul lui Marius Croitoru.

ÎNCEPE PARTIDA!

18.30: E interesant de remarcat că Jonathan Rodriguez, mijlocașul argentinian infectat cu noul coronavirus din lotul celor de la FC Botoșani, a revenit în lotul moldavilor. E și titular pentru prima dată de la reluarea campionatului.

Echipele de start: 

FC Botoșani: Ed. Pap - Haruț, Chindriș, Șeroni, Țigănașu - E. Papa, Carlone - Ashkovski, Ed. Florescu, Ofosu - Dugandzici.
Rezerve: Hankici - Patache, Cîmpanu, Mendoza, Holzmann, Babunski, Croitoru, H. Keyta, R. Fili. Antrenor: Marius Croitoru.

Craiova: Pigliacelli - Șt. Vlădoiu, Cosici, Acka, N. Bancu - Nistor, Al. Mateiu, Cicâldău - Bărbuț, Koljici, Mihăilă.
Rezerve: I. Popescu - Vătăjelu, Bălașa, I. Mitran, Qaka, Ivanov, Gustavo, Baiaram, L Nițu. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Un meci important pentru Craiova, care trebuie obligatoriu să câștige pentru a se duce la 4 puncte de urmăritoarea CFR Cluj, cea care are meciul amânat cu FCSB etapa aceasta, după descoperirea unui caz de COVID-19, în persoana lui Alex Păun.

Niciodată oltenii nu au câștigat însă la Botoșani din 2014, anul promovării echipei moldave în L1, dar acum au toate atuurile în mână, locul 1 în Liga 1 și cele 5 victorii consecutive, ultima acasă cu FCSB, scor 2-1.

Botoșani se luptă cu FCSB pentru un loc de cupă europeană, însă totul depinde și de rezultatul din finala Cupei, pe 22 iunie, când echipa roș-albastră trebuie să dea piept cu Sepsi OSK.

Echipele probabile:

FC Botoșani: Pap – Haruț, Chindriș, Șeroni, Țigănașu – Mendoza, Florescu – Ashkovski, Babunski, Keyta – Dugandzic. Antrenor: Marius Croitoru.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Cosic, Acka, Bancu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Bărbuț, Koljic, Mihăilă. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Arbitru: Radu Petrescu.

Partida va fi televizată pe DigiSport, TelekomSport și LookTV.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇