Au fost descoperiți încă 14 urmași ai lui Leonardo Da Vinci! Cum a fost posibil

Au fost descoperiți încă 14 urmași ai lui Leonardo Da Vinci! Cum a fost posibil

În cadrul unui proiect derulat pe mai mulți ani s-a studiat arborele genealogic al lui Leonardo da Vinci, pe baza presupusului său ADN. Au fost descoperiți recent 14 descendenți în viață, care se adaugă celor 35 de descendenți deja cunoscuți.

Cei 35, atât bărbați, cât și femei, fuseseră identificați într-o cercetare realizată în 2016.

Studiul de față a indentificat 14 urmași de sex masculin ai lui Leonardo da Vinci, cu vârste cuprinse între un an și 85 de ani. Toți trăiesc în prezent în Toscana, majoritatea în orașul Vinci, de unde provenea familia pictorului italian, relatează IFL Science.

ADVERTISING

Toate cele 14 persoane au același cromozom Y. Acest cromozom nu pare să se schimbe timp de aproximativ 25 de generații.

Niciunul dintre aceștia nu este urmaș direct al lui Leonardo, pentru că acesta nu a avut copii. Tatăl său a fost însă un aventurier, astfel că pictorul, arhitectul, teoreticianul, omul de știință și lista poate continua a avut cel puțin 22 de frați vitregi.

Citește și Un tablou ''Salvator Mundi'', realizat de un discipol al lui Leonardo da Vinci, recuperat din apartamentul unui napolitan

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cercetarea de față, publicată de Human Evolution, reprezintă cel mai complet arbore genealogic al familiei da Vinci, cuprinzând 690 de ani.

Vezi și Încă un detaliu care face unice lucrările lui Da Vinci. Așa pot fi diferențiate originalele de falsuri


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇