Peste 100 de centre de vaccinare s-au închis, pentru că nu există doritori. Iar numărul lor ar putea crește

Peste 100 de centre de vaccinare s-au închis, pentru că nu există doritori. Iar numărul lor ar putea crește

Interesul tot mai scăzut al românilor pentru vaccinarea antiCovid a dus la închiderea a peste 100 de centre din întreaga țară.

Și urmează ca și în ale centre activitatea să fie sistată, a anunțat marți coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Totodată, în momentul de față, în aproape 80% dintre centre se vaccinează la mai puțin de 25% din capacitate.

„La acest moment, circa 80% din numărul centrelor de vaccinare fixe vaccinează mai puțin de 25% din capacitate. 117 centre de vaccinare fixe și-au sistat temporar activitatea, 371 de centre pentru care a fost redus programul de lucru și au fost reduse numărul de fluxuri în centrele active.

ADVERTISING

Foarte probabil că vom avea mult mai multe centre în care vom avea activitatea temporar sistată, încât să existe o uniformizare a acoperirii geografice în fiecare județ. Această măsură e luată pentru a echilibra costurile și pentru a putea permite acceerarea campaniei în rural”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Șeful campaniei de vaccinare a subliniat că, în cazul în care va crește cererea de vaccinare, centrele închise vor fi redeschise, iar cele cu program redus vor reveni la orarul inițial.

Iar Valeriu Gheorghiță crede că interesul românilor pentru imunizare va fi mai mare în perioada următoare, din cauza răspândirii variantei Delta a coronavisurului.

ADVERTISING

”Se poate reveni foarte rapid la structura inițială a centrelor fixe, în momentul în care cererea pentru vaccinare va crește. Noi anticipăm că în următoarea perioadă vom avea o adresabilitate în creștere, ca urmare a potențialului variantei Delta de a deveni dominantă în rândul populației la nivel global.

Și așa cum sunt datele estimate și preconizate foarte probabil că și în țara noastră vom avea o creștere a numărului de cazuri cauzate de tulpina Delta”, conchide coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

ADVERTISING

Pe de altă parte, a demarat vaccinarea cu echipe mobile în 1.792 de localități din mediul rural din cele 2.862 de comune câte sunt în total. Asta înseamnă circa 62,6% dintre comunele de la nivel național, a spus Gheorghiță.

Vezi şi exclusivitatea SpotMedia.ro - Am fost cu caravana mobilă de vaccinare prin sate. Primarul şi medicul de familie, în luptă cu antivaxerii de la TV

Iată și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇