Un avion militar s-a prăbuşit în Filipine UPDATE Cel puțin 45 de oameni au murit (Foto&Video)

Un avion militar s-a prăbuşit în Filipine <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Cel puțin 45 de oameni au murit (Foto&Video)

Un avion militar, cu 92 de persoane la bord, s-a prăbuşit duminică în sudul Filipinelor, a declarat şeful forţelor armate de la Manila.

UPDATE Cel puţin 45 de persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în urma accidentului, anunţă autorităţile militare de la Manilla, conform Agenţiei France-Presse. Este vorba despre 42 de militari şi trei civili. Alte 40 de persoane sunt spitalizate în urma accidentului, au comunicat autorităţile filipineze duminică după-amiază, citate de Mediafax.

Anterior, Armata filipineză spunea că cel puțin 31 de persoane au fost ucise și 50 salvate, potrivit ABC News.

ADVERTISING

Inițial, autoritățile anunțaseră că 17 persoane au murit, dar au spus că este de așteptat ca numărul deceselor să crească.

Avionul C-130 s-a prăbuşit în timpul manevrelor de aterizare pe insula Jolo, în provincia Sulu.

Șeful forțelor armate din Filipine, generalul Cirilito Sobejana, a declarat că avionul transporta trupe şi cinci vehicule militare. A ratat pista de aterizare şi s-a prăbuşit în timp ce încerca să capete din nou altitudine.

Anterior se credea că la bordul avionului erau 85 de persoane.

ADVERTISING

Avionul s-a prăbușit într-o zonă în care trupele filipineze se luptă de mult timp cu militanți islamiști.

Purtătorul de cuvânt al armatei, colonelul Edgard Arevalo, a declarat însă că incidentul nu poate fi pus pe seama unui atac, informează Reuters.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇