Gheorghiță: Varianta indiană va fi dominantă. E momentul să organizăm mult mai bine această activitate de vaccinare

Gheorghiță: Varianta indiană va fi dominantă. E momentul să organizăm mult mai bine această activitate de vaccinare
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Varianta indiană Delta a noului coronavirus va fi dominantă, avertizează coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

”Perspectiva unui nou val în special în sezonul rece, în toamnă, este cât se poate de clară și foarte probabil că varianta Delta a tupinii virale are toate caracteristicile să devină dominantă şi, din acest punct de vedere, este important să asigurăm accesul la vaccinare a tuturor oamenilor care evident îşi doresc să se vaccineze”, a declarat Gheorghiță, marți, într-o conferință de presă.

ADVERTISING

Astfel, el a subliniat că este foarte important ca românii să se vaccineze într-un număr cât mai mare. Valeriu Gheorghiță a precizat că acțiunea ”Orașul vaccinează satul” nu a avut momentan rezultate bune și că este nevoie de o mai bună coordonare.

”Campania ”Orașul vaccinează satul”, este nevoie de o mai bună coordonare a resurselor. Sunt 2.862 de comune la nivelul țării și vrem să existe echipe mobile de vaccinare în fiecare localitate în parte.

Vom face un plan de acțiune ce va fi comunicat fiecărui județ. Sunt județe care au ajuns la o rată de vaccinare de 70%-80% și altele cu 10%-15%. Tocmai de aceea, este momentul să organizăm mult mai bine această activitate şi tot planul de acţiune va fi publicat inclusiv pe platforma vaccinare-covid.ro şi va fi comunicat în mod oficial autorităţilor locale, tocmai pentru a şti care este acest calendar al activităţilor.

ADVERTISING

Este important ca într-o perioadă de circa o lună - o lună și jumătate să asigurăm trecerea prin fiecare localitate în parte”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Potrivit acestuia, fiecare localitate va fi arondată unui centru fix de vaccinare, iar aceste centre vor avea obligația să le trimită echipe mobile.

”La finalul acestei săpămâni vom avea o situație centralizată la nivelul fiecărui județ. Localitățile vor fi arondate unui centru fix, iar acesta va trimite echipe mobile.

Vom informa pe toate canalele oficiale reprezentanții autorităților locale, primarii, pentru a colabora cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică, în perspectiva accesului la vaccinare și pentru a pune la comun toate resursele de la nivelul județului și local pentru a facilita procesul de vaccinare”, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.

ADVERTISING

În ultima vreme, din păcate, tot mai puține persoane aleg să se imunizeze.

Doar 31.066 de persoane au fost vaccinate în România în ultimele 24 de ore, a anunțat luni Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Dintre acestea, 11.745 au primit prima doză de vaccin.

Citește și: Cum a omorât premierul candidat Cîțu campania de vaccinare

Iată și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇