Ministrul Educației promite câte un grup anti-bullying în fiecare școală: Nu toți profesorii știu ce au de făcut

Ministrul Educației promite câte un grup anti-bullying în fiecare școală: Nu toți profesorii știu ce au de făcut

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu susține că din anul școlar 2021-2022, fiecare unitate de învățământ va avea un grup de acțiune anti-bullying, în condițiile în care nu doar elevii, ci și parte dintre profesori sunt nepregătiți să facă față acestui fenomen.

”Din păcate, vedem doar săptămâna aceasta numeroase cazuri de bullying, un element îngrijorător. Este tot o consecinţă a pierderilor care au fost înregistrate nu numai în plan educaţional, dar şi în planul tulburărilor sociale, comportamentale, emoționale”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Digi24.

ADVERTISING

Recent, Asociația Salvați Copiii a dat publictății un studiu intitulat ”Bullying-ul în rândul copiilor” ale cărui concluzii sunt îngrijorătoare.

Mai exact, potrivit studiului menționat, în școlile din România 1 din 6 copii spune că este bătut în mod repetat de către alți copii, 1 din 4 copii a fost umilit în fața colegilor, 7 din 10 copii au primit mesaje jignitoare pe Internet.

Or, asta înseamnă că problema este una amplă, are rădăcini adânci, e greu de combătut și n-ar mai trebui ținută sub preș.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În context, ministrul Educației promite că măsuri de vor lua chiar de la la toamnă.

„La începutul anului școlar viitor, în fiecare școală va exista un grup de acțiune anti-bullying (...)

Nu toți știu ce au de făcut, am avut recent exemplul un decident din managementul școlar care nu a înțeles gravitatea situației. Din păcate a fost nevoie de o sancțiune gravă. Nu a înțeles nici acum cu ce a greșit”, a mai spus Sorin Cîmpreanu.

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇