Rafa Nadal triumfă pentru a zecea oară la Roma după o finală dramatică în fața rivalului Novak Djokovici

Rafa Nadal triumfă pentru a zecea oară la Roma după o finală dramatică în fața rivalului Novak Djokovici

Rafael Nadal s-a impus din nou în finala Mastersului de 1000 de puncte de la Foro Italico, acolo unde a trebuit din nou să îl răpună pe marele său rival Nole Djokovici, liderul clasamentului ATP.

Ibericul s-a impus cu scorul de 7-5, 1-6, 6-3, după 2 ore și 50 de minute de tenis de mare spectacol.

Nadal a trebuit să reziste unui set unu extrem de intens, de peste o oră și 10 minute, set în care Nadal a avut și un necaz, un dezechilibru care a dus la o cădere destul de dură pentru iberic, care a avut și câteva răni la nivelul picioarelor, reproșându-i arbitrului de scaun Carlos Bernardes că ar trebui mai mare grijă cu aceste linii: „O să murim cu ele”, a avut o reacție dură Nadal, moment petrecut la 3-3...

Manșa secundă i-a aparținut în mod clar lui Nole, care s-a desprins repede pe tabelă, cu break în față, iar apoi un 6-1 clar anunța un decisiv de poveste.

ADVERTISING

Ceea ce s-a și întâmplat, s-a mers cap la cap până la 2-2, acolo Nole a avut multiple mingi de break, dar Nadal a rezistat, ceea ce s-a dovedit a fi momentul pivotal al acestui meci.

Finalul a fost unul cu un Nadal entuziasmant, cu prea puține greșeli din partea ibericului, care a învins cu 6-3 și a ajuns la zece titluri la Roma.

Spaniolul l-a egalat acum pe Novak Djokovici la numărul-record de Mastersuri de tip 1000 câștigate în carieră: 36. Pe locul secund în istorie se află elvețianul Roger Federer, cu 28 de trofee.

Nadal a egalat și la victorii directe în duelul cu Djokovici, scorul fiind acum 29-29. Din 2005, în fiecare an în finala turneului ATP de la Roma s-a regăsit unul dintre Rafael Nadal și Novak Djokovici, sau chiar amândoi. Mai mult, 14 din ultimele 16 ediții de la Foro Italico au fost câștigate de unul dintre cei doi. Strict la Roma, Nadal are acum 7-3 la victorii directe cu sârbul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Detalii despre accidentarea suferită de Simona Halep la Roma, de la Daniel Dobre: ”Mai mult ca sigur că nu va juca la Paris”

Portarul Allison a salvat-o pe Liverpool cu un gol de generic la ultima fază a jocului cu West Bromwich (Video)

A fost depășit pragul de 100.000 înscrieri în programul ”Rabla pentru electrocasnice”

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!