Transportatorii ameninţă că vor lăsa elevii fără transport gratuit, pentru că statul nu le-a dat banii din septembrie

Transportatorii ameninţă că vor lăsa elevii fără transport gratuit, pentru că statul nu le-a dat banii din septembrie

Elevii care fac şcoala în alte localităţi decât cele de domiciliu ar putea rămâne fără transportul gratuit, ameninţă Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT).

Şi asta pentru transportatorii rutieri au de recuperat plăţi de la stat încă din luna septembrie 2020.

"Legea proastă şi lipsa de responsabilitate a autorităţilor centrale şi locale vor conduce cel mai probabil la sistarea aplicării gratuităţii la transportul rutier al elevilor şcolarizaţi în altă localitate decât cea de domiciliu. (...) Sunt judeţe care nici pentru luna septembrie a anului trecut nu au efectuat aceste plăţi către transportatori, iar efectele sunt devastatoare pentru majoritatea acestora, într-un context şi aşa extrem de dificil", se arată într-un comunicat al FORT.

ADVERTISING

FORT mai arată că a atras atenţia în nenumărate rânduri Guvernului asupra faptului că sumele aferente transportului gratuit al elevilor nu vor fi decontate de către Consiliile Judeţene, respectiv de către şcoli.

În momentul de faţă, restanţele plăţilor către transportatori se ridică la nivelul milioanelor de lei.

"Motivele invocate de autorităţi pentru a evita plăţile sunt cele clasice: lipsă buget şi/sau interpretarea actelor normative incidente. (...) Transportul rutier al elevilor este atât de gratuit, încât nu îl plăteşte nimeni", se menţionează în comunicatul FORT.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇