Crește numărul celor confirmați cu COVID-19 în diaspora. Până acum trei români infectați au fost depistați în Grecia

Crește numărul celor confirmați cu COVID-19 în diaspora. Până acum trei români infectați au fost depistați în Grecia

Săptămâna aceasta au fost anunțate deja peste 100 de noi cazuri în diaspora și tot mai multe țări impun restricții pentru cetățenii care vin din România, din cauza exploziei numărului de îmbolnăviri.

După două zile cu bilanț staționar pentru diaspora, iată că joi acesta a crescut cu 9 bolnavi (8 în Franța și unul în Grecia), ajungând la un total de 5.104. În plus, după comunicatul Grupului de Comunicare Strategică, Ministerul de Externe a făcut o actualizare, astfel că la acest moment și un al treilea român a fost diagnosticat cu COVID-19 în Grecia.

ADVERTISING

Amintim că marți au fost anunțate 99 de cazuri noi, toate în rândul românilor din Austria.

Austria impune carantină de 14 zile românilor, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus. Reacția MAE

Cazurile românilor cu COVID-19 din Grecia

După românca din Creta depistată cu COVID-19, alte doua cazuri au fost înregistrate în Insula Thassos și în Paralia Katerini. Atât cele două insule, cât și stațiunea din Grecia continentală sunt destinații de vacanță preferate de români.

Românca infectată cu COVID-19 din Creta a explorat 3 zile insula, în loc să stea în izolare, ca să nu-și strice vacanța

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

MAE român anunță că cetățeanul român aflat în insula Thassos a fost deja transferat în unitatea hotelieră special destinată pentru efectuarea carantinei, iar starea sa de sănătate este bună.

Reprezentanții oficiului consular au aflat de cazul său și l-au contactat și spun că sunt pregătiți să-i acorde asistență consulară, dacă situația o va impune.

În cazul românului aflat în Paralia Katerini, el a fost cel care a sunat la Consulatul General al României la Salonic și a anunțat că autoritățile elene i-au comunicat că rezultatul la testarea efectuată la intrarea în Grecia este pozitiv. Și starea acestuia de sănătate este bună, spune MAE.

ADVERTISING

Bulgarii susțin că toți turiștii care intră în Grecia pe la Kulata vor fi testați pentru COVID-19. MAE român spune că nu e chiar așa

Iată care este situația cauzată de COVID-19 în diaspora la 9 iulie:

  • 2.275 de cazuri în Germania
  • 1.885 de cazuri în Italia,
  • 561 de cazuri în Spania,
  • 115 cazuri în Franța
  • 105 cazuri în Austria
  • 97 de cazuri în Marea Britanie
  • 28 de cazuri în Olanda
  • 6 în Japonia
  • Câte 3 în SUA și Belgia
  • Câte 2 în Namibia, Indonezia, Elveția, Turcia, Islanda, Grecia și Belarus
  • Câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina și Suedia.

În ce privește numărul deceselor înregistrate peste hotare în comunitățile de români, bilanțul rămâne la 122: 43 în Marea Britanie, 31 în Italia, 19 în Franța, 14 în Germania, 9 în Spania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia.

Joi a fost a doua zi cu record absolut de cazuri noi de COVID-19 în România. După ce miercuri au fost anunțate 555 de cazuri noi, astăzi bilanțul este de 614 de îmbolnăviri cu COVID-19.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇