Gheorghiță spune că ar fi benefică promovarea vaccinării prin manele. Ministrul Culturii face apel la artiști să se implice

Gheorghiță spune că ar fi benefică promovarea vaccinării prin manele. Ministrul Culturii face apel la artiști să se implice

Orice persoană, indiferent de domeniul în care activează, poate face campanie pro vaccinare, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonator al Campaniei Naționale de Vaccinare împotriva COVID-19.

El a fost întrebat, marți, în cadrul conferinței de presă săptămânale, dacă a luat în calcul contactarea cântăreților de manele pentru a se implica în susținerea campaniei de imunizare.

”Este un aspect la care vă mărturisesc că m-am gândit. Cred că o persoană care poate să aducă un plus în ceea ce privește vaccinarea poate să își găsească locul în acest demers de comunicare.

ADVERTISING

Nu cred că trebuie să așteptăm o decizie la nivel central, ca o persoană, indiferent cine este, să susțină campania de vaccinare. Acest lucru se poate face individual, nu cred că trebuie să existe un cadru organizat la nivel central. Cred că fiecare, în comunitatea pe care o reprezintă, poate să susțină acest demers de vaccinare”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

Ministrul Culturii le cere ajutorul artiştilor

Totodată, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a făcut marți un apel la artişti să se implice în campania de vaccinare, acest lucru fiind şi în beneficiul lor.

ADVERTISING

"Este important ca figuri exponenţiale, atât din zona culturii scrise, dar şi din zona artei spectacolului, să se implice activ pentru a încuraja vaccinarea. Vreau să vă spun că şi artiştii, până la urmă, trebuie să înţeleagă că este spre beneficiul lor să avem o rată de vaccinare cât mai bună la noi în ţară, pentru că asta înseamnă o reluare a activităţii lor în condiţii mai relaxate", a spus Bogdan Gheorghiu, la Digi FM, potrivit Agerpres.

Ministrul a subliniat că, deşi nu există bani pentru plata artiştilor care s-ar putea implica în această campanie, se bazează pe "oamenii responsabili" care ar putea să participe voluntari.

ADVERTISING

Mîndruţă a apelat la Tzancă Uraganu

Jurnalistul Lucian Mândruță i-a cerut acum vreo săptămână manelistului Tzancă Uraganu să compună o manea de vaccinare, în contextul în care în România campania oficială nu prea mai dă rezultate:

"În atenția dlui Tzancă Uraganu.  

Apel Public:   Bună ziua. Nu mă cunoașteți, nu vă cunosc, dar am reținut din trendingul de pe youtube că sunteți capabil să ajungeți la 1 milion de oameni în 24 de ore.   

Noi? Azi avem 100.000 de locuri libere la vaccinare. Autoritățile nu mai știu cum să le ocupe, n-au campanie, mai zic din când în când la televizor să ne vaccinăm, da` fără vlagă. N-au mușchi la limbă.  

Ce vreau să vă rog: Nu vreți să vă ocupați dvs, domnu' Uraganu?   Nu e greu. Aveți autoritate, înțeleg că și dl. Selly vă ascultă. Faceți, dom'le o manea! Ceva simplu".

După câteva zile, Tzancă a răspuns: "N-a vorbit rău domnu' Lucian! Marius de la Focșani, eu zic să facem un hit pentru vaccinări". 

Iată ce mai poți citi azi pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇