Egiptul își relansează turismul grav afectat de pandemie. De unde speră să primească 1 milion de turiști

Egiptul își relansează turismul grav afectat de pandemie. De unde speră să primească 1 milion de turiști

După ce veniturile din turism i-au scăzut cu 70% anul trecut, din cauza pandemiei, Egiptul pregătește o relansare a industriei ospitalității. Iată cum.

Pentru țara situată în nordul Africii – în care se găsesc obiective ca Tempul din Karnak și piramidele de la Giza – banii din turism contează mult. De fapt, reprezintă aproximativ 15% din Produsul Intern Brut (PIB).

În 2020, din cauza restricțiilor de circulație cauzate de pandemie, numărul turiștilor a scăzut drastic. Mai exact, în 2019 au fost în Egipt 13,1 milioane de turiști. Iar în 2020, au ajuns în țară abia 3,5 milioane.

ADVERTISING

Încasările s-au prăbușit si ele, cu 70%. Cu alte cuvinte, în 2020, Egiptul a încasat din turism doar circa 4 miliarde de dolari.

Anul acesta a început însă ceva mai bine.

Adjunctul ministrului egiptean al Turismului, Ghada Shalaby, citat de Reuters, a declarat că deja, în primele luni ale anului, țara a primit deja 500.000 de turişti şi a câştigat între 600 şi 800 de milioane de dolari.

Până la finele anului, Cairo speră să încaseze din turism între 6 și 7 miliarde de dolari și să încaseze cam 60% din ce i-a adus turismul în 2019.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Află cum a evoluat pandemia în Egipt.

O mână întinsă către Rusia

Egiptul mizează și pe circa un milion de turiști din Rusia, în acest an, în condițiile în care zborurile directe dintre cele 2 state ar urma să se reia curând.

Zborurile directe din Rusia spre staţiunile turistice din Egipt au fost suspendate în 2015, după o tragedie aviatică. Mai exact, un avion de pasageri rusesc s-a prăbuşit în Sinai în luna octombrie 2015. 224 de persoane au murit atunci.

Pentru a-i face pe turişti să revină, oficiali egipteni au dezvăluit noi descoperiri arheologice şi speră că inaugurarea noului muzeu egiptean din apropiere de piramide, programată pentru a doua parte a acestui an, va ajuta şi ea la relansarea sectorului turismului.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇