O fabrică de bere veche de 5.000 de ani, descoperită în Egipt

O fabrică de bere veche de 5.000 de ani, descoperită în Egipt

Arheologii au descoperit, în oraşul antic Abydos, o fabrică de bere veche de 5.000 de ani care avea o capacitate de câteva zeci de mii de litri, a anunţat Ministerul Turismului şi Antichităţilor, citează Reuters.

Situl din regiunea Sohag datează cel mai probabil din vremea conducerii regelui Narmer, în jurul anului 3.100 î.e.n., au spus autorităţile.

World’s oldest beer factory have been discovered in Egypt, dated to 5000 years ago مصر تكتشف أقدم مصنع بيرة فى التاريخ…

Posted by This Is Wonderful Egypt on Sunday, February 14, 2021

Dr. Matthew Adams, unul dintre şefii misiunii egipteano-americane care a făcut descoperirea, a spus că cercetătorii cred că berea era folosită în ritualuri regale de înmormântare pentru primii regi ai Egiptului.

One official said the factory was found in Abydos, an ancient burial ground located in the desert west of the Nile River.https://trib.al/u1zZkUW

Posted by Global News on Sunday, February 14, 2021

Fabrica de bere, care are o capacitate de producţie de 22.400 de litri, era împărţită în opt secţiuni, fiecare conţinând 40 de vase din lut folosite pentru a încălzi amestecul de cereale şi apă.

Facilities to make beer go back over 13,000 years, but nothing the size of this facility – built by a necropolis at Abydos – had been found before

Posted by Haaretz.com on Sunday, February 14, 2021

Oficialii sunt dornici să dezvăluie artefactele nou descoperite având în vedere că încearcă să crească numărul turiştilor în ţară, una dintre cele mai afectate de pandemie de pe continentul african.

ADVERTISING

Numărul turiştilor a scăzut la 3,5 milioane anul trecut de la 13,1 milioane, în 2019.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇