Prima reacție a lui Kyros Vassaras cu privire la scandalul în care a fost implicat Octavian Șovre. De ce nu a mai fost delegat pentru partida dintre Craiova și CFR Cluj

Prima reacție a lui Kyros Vassaras cu privire la scandalul în care a fost implicat Octavian Șovre. De ce nu a mai fost delegat pentru partida dintre Craiova și CFR Cluj

Preşedintele Comisiei Centrale de Arbitri, Kyros Vassaras, a avut o primă reacție despre scandalul în care este implicat tușierul român Octavian Șovre și a explicat de ce acesta a fost exclus din brigada care trebuia să arbitreze duminică derbiul Craiova – CFR Cluj.

Această excludere a venit după ce au apărut imagini în spațiul public în care Șovre îi cere un autograf marelui fotbalist Erling Halaand, de la Borussia Dortmund, după partida arbitrată de Hațegan și trupa sa săptămâna aceasta în sferturile Champions League, cu Man.City.

ADVERTISING

Românul a susținut că a cerut aceste autografe pentru organizaţia S.O.S Autism Bihor, care funcționează prin donații, strângeri de fonduri și licitații a diverse bunuri.

Momentul în care Octavian Șovre îi cere lui Erling Haaland un autograf! 👀

“Având în vedere informaţiile din presă cu privire la delegarea arbitrilor, inclusiv în situaţia domnului Octavian Sovre, menţionez că toate acestea sunt anunţate oficial cu 24 de ore înainte de începerea fiecărui meci.

Referitor la faptul că domnul Octavian Șovre nu a fost delegat în acest weekend (etapa cu numărul 30 din Liga 1), acest lucru se întâmplă pentru că ne dorim să îl protejăm pe el şi meciul la care ar fi urmat să fie delegat. Discutând cu el, mi-am dat seama că nu putea fi concentrat şi pregătit sută la sută mai ales în această etapă, în ultima zi rundă înainte de play-off. De asemenea, domnul Octavian Șovre a fost de acord cu această decizie, deoarece după meciul de la Manchester a fost asaltat cu apeluri telefonice din partea mass-media şi a considerat că în acest moment simte o presiune suplimentară", a fost prima reacție a lui Vassaras, într-un comunicat de presă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În legătură cu incidentul de mai sus al lui Șovre în Europa, grecul spune că nu poate recomanda niciunui arbitru să facă asta: "Cunosc situaţia şi apreciez demersul său de a ajuta fundaţia respectivă, dar, din păcate, nu pot încuraja oficialii noştri de joc să facă acest lucru înainte, în timpul sau după încheierea oricărui meci la nivel naţional sau internaţional. Toţi cei care sunt interesaţi să ajute o pot face oferind fundaţiei un tricou sau un suvenir cu semnăturile lor. În încheiere, doresc să spun că nu e benefic pentru imaginea fotbalului să ne folosim de acest moment pentru a critica sau a acuza”.

ADVERTISING

În locul lui Șovre, locul său ca arbitru de linie va fi ocupat de Radu Ghinguleac la partida din Bănie, ora 21.30, LIVE pe SpotMedia.ro.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

CCA l-a pedepsit pe Șovre după autograful cerut lui Haaland: Tușierul dorea să ajute copiii cu autism

Reacția lui Pep Guardiola după ce Octavian Șovre i-a cerut autograf lui Haaland

Ovidiu Hațegan, puternic contestat după arbitrajul de la Manchester City – Borussia Dortmund: „Cel mai bun transfer al lui City”

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!