AstraZeneca are o eficacitate de 79% împotriva cazurilor simptomatice de Covid - studiu din SUA

AstraZeneca are o eficacitate de 79% împotriva cazurilor simptomatice de Covid - studiu din SUA
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Vaccinul antiCovid dezvoltat de AstraZeneca/ Oxford are o eficacitate de 79% împotriva cazurilor simptomatice și 100% eficacitate împotriva formelor severe și spitalizării din cauza bolii.

Datele sunt publicate chiar de AstraZeneca, după un nou studiu clinic asupra serului. Primele studii clinice au fost făcute de Oxford în cazul acestui vaccin.

Rezultatele vin după un nou studiu de fază 3, care a inclus peste 32.000 de participanți.

Încrederea europenilor în vaccinul AstraZeneca s-a prăbușit după discuțiile despre cheagurile de sânge - sondaj

Așadar, reprezentanții companiei speră că aceste noi date să recâștige și să sporească încrederea în acest vaccin, scrie CNN.

ADVERTISING

Studiul a arătat că vaccinul a fost ”bine tolerat” și nu au fost identificate ”probleme de siguranță”, a transmis compania.

De asemenea, un comitet independent ”nu a găsit un risc crescut de tromboză sau evenimente trombotice în rândul celor 21.583 de participanți care au primit cel puțin o doză de vaccin”, potrivit AstraZeneca.

Noi precizări despre apariția de cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca: Nu e exclusă asocierea cu cazuri rare

Această nouă analiză a fost realizată în Statele Unite, Chile și Peru. Acum, datele urmează să fie analizate și de alți specialiști în domeniu.

ADVERTISING

La rândul său, Oxford a precizat că noile informații întăresc datele deja existente din Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud.

În noul studiu au fost implicați peste 32.000 de voluntari, de toate vârstele, care au primit fie cele două doze AZ, fie placebo, la un interval de 4 săptămâni.

Danemarca anunţă că doi angajaţi din spitale au făcut cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca. Unul dintre ei a murit

Co-proiectant al vaccinului și profesor de vaccinologie la Universitatea Oxford, Sarah Gilbert a salutat datele, pentru că vin ca ”o confirmare suplimentară a siguranței și eficacității” vaccinului.

ADVERTISING

La rândul său, Andrew Pollard, profesor de infecțioase și imunitate pediatrică la Universitatea Oxford, spune că datele obținute de AstraZeneca sunt ”în concordanță cu rezultatele studiilor conduse de Oxford”.

El a adăugat că se așteaptă la un ”impact puternic împotriva COVID-19, la toate categoriile de vârstă și pentru oameni din toate mediile”.

Rezultatele vor fi trimise autorităților de reglementare din SUA, Food and Drug Administration (FDA), ca parte a unei cereri de autorizare de urgență a vaccinului în această țară, a mai arătat AstraZeneca.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇