Cîţu: Răspunsul meu foarte clar este că nu vom ajunge din nou în lockdown

Cîţu: Răspunsul meu foarte clar este că nu vom ajunge din nou în lockdown

România nu va ajunge în lockdown, a asigurat sâmbătă, într-o postare pe Facebook, premierul Florin Cîţu.

El i-a îndemnat cu această ocazie pe români să respecte măsurile de protecţie, pentru a trece cu bine peste această perioadă şi a precizat că în perioada următoare numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80.000.

"Am participat la şedinţa tehnică de la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a mă asigura că obiectivele pe care le-am trasat în privinţa pandemiei sunt îndeplinite. Numărul paturilor din spitale a crescut. Fac apel la români să respecte măsurile de protecţie. Numai aşa vom trece cu bine peste această perioadă.

ADVERTISING

Obiectivul meu este ca prin vaccinare să reducem numărul de infectări. În perioada următoare numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80 de mii. Multă lume întreabă dacă vom ajunge din nou în lockdown. Răspunsul meu foarte clar este că NU", a scris premierul pe pagina sa de Facebook

Am participat la ședința tehnică de la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a mă asigura că obiectivele pe care le-am...

Posted by Florin Cîţu on Saturday, March 20, 2021

Iohannis spune că este nevoie de un nou efort național

Miercuri, și președintele Klaus Iohannis a vorbit despre creșterea numărului de cazuri de Covid din ultima perioadă a făcut un nou apel la prudență și respectarea regulilor sanitare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Șeful statului nu a spus dacă am putea intra din nou în lockdown, afirmând doar că este nevoie de un nou efort național.

„Ne confruntăm din nou, din păcate, cu o etapă de creștere, vizibilă în numărul de infectări raportate zilnic și în presiunea din ce în ce mai mare pe secțiile de terapie intensivă.

Acest nou val poate fi chiar ultimul, având în vedere că procesul de vaccinare este în plină desfășurare, iar numărul persoanelor vaccinate crește de la o zi la alta.

Situația este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ. Este nevoie de responsabilitate și de un nou efort național acum. Șansa de a scăpa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape și nu putem renunța la prudență chiar acum”, afirmă Klaus Iohannis.

ADVERTISING

Peste 6.000 de cazuri noi de Covid și nou record la ATI

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6.096 de cazuri de COVID-19, după ce s-au efectuat 37.532 de teste.

Bilanțul deceselor se menține în continuare ridicat: 112 persoane au murit din cauza Covid în ultimele 24 de ore.

Situația este îngrijorătoare și la secțiile de terapie intensivă. 1.324 de bolnavi sunt internați la ATI, ceea ce reprezintă un nou record. 

Nici Bucureștiul nu intră în carantină, deși are cea mai mare creștere de cazuri noi

Şeful DSU Raed Arafat a declarat sâmbătă că, în acest moment, nu a fost pusă în discuţie carantinarea Bucureştiului.

Capitala se află pe primul loc în ceea ce privește cazurile noi confirmate în ultimele 24 de ore: 1.433, iar rata de infectare este de 4,85 cazuri la mia de locuitori.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni duminică, de la ora 12.00, însă doar pentru a prelungi măsurile în vigoare pentru Bucureşti, a declarat prefectul Capitalei Alin Stoica, pentru News.ro.

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇