Bucureștiul e pe primul loc la numărul de cazuri noi de Covid, Arafat spune că nu va intra în carantină

Bucureștiul e pe primul loc la numărul de cazuri noi de Covid, Arafat spune că nu va intra în carantină

Şeful DSU Raed Arafat a declarat sâmbătă că, în acest moment, nu a fost pusă în discuţie carantinarea Bucureştiului şi a semnat documentele pentru carantinarea zonală a unor localităţi din judeţul Ilfov.

Publicitate

„La acest moment nu s-a pus în discuţie carantinarea Bucureştiului. Ilfov a venit cu carantinarea mai mult localităţi, unde am semnat toate aceste localităţi pe care le-au propus pe baza datelor pe care le au, iar mâine Bucureştiul urmează să aibă şedinţă pentru prelungirea  măsurilor care sunt implementate de 14 zile şi care vor fi prelungite”, a declarat sâmbătă Raed Arafat.

Capitala se află pe primul loc în ceea ce privește cazurile noi confirmate în ultimele 24 de ore: 1.433, iar rata de infectare este de 4,85 cazuri la mia de locuitori.

Publicitate

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni duminică, de la ora 12.00, pentru a prelungi măsurile în vigoare pentru Bucureşti, a declarat prefectul Capitalei Alin Stoica, pentru News.ro.

Incidenţa cumulată a cazurilor pe Bucureşti în ultimele 14 zile era de 4,85 la mia de locuitori, potrivit datelor transmise sâmbătă de GCS.

Pe 7 martie, CMBSU a decis restricţiile care vor fi aplicate în următoarele 14 zile, după ce incidenţa cumulată a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori.

Domneşti, Pantelimon, Jilava şi Voluntari sunt alte patru localităţi din judeţul Ilfov pentru care şeful DSU a semnat decizia carantinării zonale pentru un interval de 14 zile, a anunţat prefectul judeţului Ilfov Daniel-Tudor Zamfir la Digi 24.

Oraşul Popeşti-Leordeni şi comuna Tunari din judeţul Ilfov au intrat de vineri în carantină, pentru o perioadă de 14 zile, şi anume până pe 2 aprilie, din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu SARS-COV-2. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇