Amânarea Australian Open, benefică pentru Serena Williams

Amânarea Australian Open, benefică pentru Serena Williams

Amânarea Australian Open cu trei săptămâni a fost benefică pentru Serena Williams, a declarat luni fostul lider mondial al tenisului feminin, potrivit BBC.

Serena Williams a afirmat că nu ar fi putut juca la Australian Open dacă nu ar fi existat această amânare. Primul turneu de Mare Şlem al anului a fost reprogramat pentru perioada 8-21 februarie, deoarece jucătorii şi jucătoarele veniţi din străinătate sunt obligaţi să urmeze o perioadă de 14 zile de carantină.

Williams, care încearcă să egaleze recordul de 24 de turnee de Mare Şlem câştigate, a spus că "a avut nevoie de mai mult timp" pentru a se reface complet după accidentarea la tendonul lui Ahile suferită în septembrie în timpul US Open.

ADVERTISING

"Nu cred că aş fi fost aici dacă s-ar fi desfăşurat în perioada obişnuită. Sincer, accidentările la tendonul lui Ahile sunt lucrul cel mai rău. Doamne, nu mi-am dat seama că va dura atât de mult. Categoric am împins limitele, dar sunt aici", a spus americanca, învingătoare luni cu 6-1, 6-4 în faţa australiencei Daria Gavrilova în meciul său de debut la turneul Yarra Valley Classic, de categoria WTA 500.

Williams a disputat cu această ocazie prima sa partidă oficială după abandonul în turul secund de la Roland Garros, anul trecut în luna septembrie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Campioana din Statele Unite o va avea ca adversară în optimile de finală pe bulgăroaica Ţvetana Pironkova, care s-a impus în trei seturi, 1-6, 6-4, 6-4, în faţa croatei Donna Vekic, cap de serie nr. 9.

De menţionat că Serena Wiliams urma să o înfrunte pe Ţvetana Pironkova la Roland Garros, înainte de a se retrage din cauza unei leziunii la tendonul lui Ahile. 

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇