Fost agent: Donald Trump, un atu pentru Rusia, reperat de KGB în urmă cu 40 de ani

Fost agent: Donald Trump, un atu pentru Rusia, reperat de KGB în urmă cu 40 de ani

Donald Trump a fost reperat de KGB, serviciile de spionaj sovietice, cu mult înainte să devină preşedintele Statelor Unite, susţine un fost agent KGB, Iuri Şveţ, într-o carte a jurnalistului Craig Unger, ”American Kompromat”, relatează The Guardian.

În anii ’80, KGB-ul vedea în Donald Trump o persoană care poate servi interesele Rusiei.

Omul de afaceri devenit preşedinte a intrat pe ”radarul” spionilor sovietici pentru prima oară în 1977, când tocmai se căsătorise cu prima sa soţie, Ivana Zelnickova, de origine cehoslovacă.

ADVERTISING

Donald Trump a fost vizat atunci într-o anchetă de spionaj a KGB şi serviciilor din Cehoslovacia, o ţară comunistă aflată la acea vreme sub tutela Moscovei.

În 1980, Donald Trump a deschis Hotelul Grand Hyatt la New York, iar în vederea echipării camerelor hotelului el a cumpărat 200 de televizoare de la un distribuitor care ar fi fost controlat de KGB, un lucru care ar fi făcut posibilă o mai bună cunoaştere a viitorului preşedinte al Statelor Unite drept un potenţial atu al URSS.

ÎNTÂLNIRE CU KGB-UL

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În 1987, Donald ŞI Ivana Trump vizitau Moscova şi Sankt Petersburgul.

Tot potrivit lui Iuri Şveţ, care se afla în post la Washington, în anii '80, KGB-ul a intrat în contact cu viitorul preşedinte şi i-a sugerat să devină un politician.

”Pentru KGB era o ofensivă de şarm. Ei au cules multe informaţii despre personalitatea sa, pentru a afla cine era cu adevărat. Au avut sentimentul că era extrem de vulnerabil intelectual şi psihologic şi că era sensibil la linguşeli. Este lucrul pe care l-au exploatat”, declară  Iuri Şveţ pentru The Guardian.

ADVERTISING

”Ei s-au prefăcut a fi foarte impresionaţi de personalitatea sa şi (i-au spus că) credeau că trebuie să fie persoana care avea să ajungă într-o bună zi preşedintele Statelor Unite”, adaugă el.

Revenit în Statele Unite, Donald Trump a încercat să se lanseze în cursa obţinerii învestirii Partidului Republican în alegerile prezidenţiale.

El a publicat un editorial, în mai multe publicaţii, la 1 septrmbrie 1987, în care afirma că Statele Unite este necesar să nu mai apere ţări care pot face singure acest lucru.

Această poziţie izolaţionistă a încântat KGB-ul, subliniază  Iri Şveţ.

Iar Donald Trump avea să o reafirme pe când avea să fie preşedintele Statelor Unite, din 2017 în 2021.

Trump a iertat din pix personaje care au furat miliarde de dolari, iar o treime îi erau apropiați. Procurorii sunt revoltați: E o incredibilă bătaie de joc!

Moștenirea lui Donald Trump nu poate fi reparată printr-un ordin executiv


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇