Ministrul Tătaru anunță că se amână a patra etapă de relaxare din 1 iulie

Ministrul Tătaru anunță că se amână a patra etapă de relaxare din 1 iulie

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, luni seara, că măsurile de relaxare care ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 iulie vor fi amânate.

Declarația a fost făcută după ce ministrul a participat la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, convocată de premierul Ludovic Orban.

”S-a evaluat tot ce s-a întâmplat în aceste două săptămâni. Au crescut numărul de decese, numărul de cazuri de la Terapie Intensivă. Recomandările specialiștilor sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le avem pentru 1 iulie. Am urmărit zilnic evoluția numărului de cazuri noi, decese, pacienți de la ATI, precum și respectarea normelor de precauție și reguli de igienă. Noi gestionăm numărul de cazuri crescut și s-a decis să amânăm cea de-a patra etapă de relaxare”, a anunțat Nelu Tătaru la Digi24.

ADVERTISING

Ministrul a explicat că ședința la care a participat încă se desfășoară. La ea participă ministrul de Interne, Marcel Vela, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

El a mai spus că în perioada următoare dacă vor fi rezultate favorabile într-o săptămână, atunci vor putea fi anunțate noi măsuri de relaxare.

”Dacă avem o săptămână stabilă, în care scad numărul de cazuri noi și transmiterea comunitară, ne vom putea gândi la măsuri de relaxare. Începând cu 15 mai am avut relaxări, tot ce a însemnat activități școlare, s-au deschis plajele, terasele (...) Dar fiecare moment a fost asumat atât de Guvern, prin ordine de miniștri, dar și prin existența normelor de aplicare pentru o activitate economică. Agentul economic are și el o răspundere”, a adăugat Tătaru.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat dacă perioada de relaxare a fost un test de maturitate pentru români, pentru că au trebuit să respecte anumite reguli, ministrul Sănătății a răspuns pozitiv.

”A fost și ăncă este un test de maturitate”, a punctat acesta.

Amintim că premierul Orban a fost reticent astăzi, când a fost întrebat de noile măsuri de relaxare care urmau să intre în vigoare de la 1 iulie.

El a spus că orice măsură de relaxare trebuie discutată, trebuie analizat ceea ce s-a întâmplat în fiecare etapă, iar apoi se va lua o decizie.

ADVERTISING

”Orice măsură de relaxare va fi dezbătută. Când vom lua noi măsuri, le vom anunța public. Avem o evoluție a cazurilor care ne face sa fim foarte precauți. Planul de relaxare pe care l-am pus la punct e în etape, din 15 în 15 zile. E necesară o evaluare a fiecărei etape de relaxare și, de aceea, am anunțat mereu cu o zi-două înainte noile măsuri”, a spus prim-ministrul luni.

Guvernul nu a decis încă ce noi măsuri de relaxare se vor lua începând de miercuri. Orban: M-am îngrijorat. Am văzut niște imagini…

Orban a mai spus că sunt foarte multe persoane care nu respectă regulile de distanțare, mai ales la terase, iar miercuri va convoca miniștrii și instituțiile cu atribuții de control.

Amintim că, în acest moment, România are 26.582 de cazuri de COVID-19. În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 269 de noi cazuri.

Bilanț coronavirus: 269 de cazuri noi și 22 de morți în 24 de ore. Au fost făcute sub 5.000 de teste

Vezi și Restaurantele ar putea rămâne închise și după 1 iulie, din cauza numărului mare de cazuri COVID-19


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇