Fritz (USR) spune că ”într-un parteneriat adevărat” PNL nu poate avea și premierul, și președintele Camerei Deputaților

Fritz (USR) spune că ”într-un parteneriat adevărat” PNL nu poate avea și premierul, și președintele Camerei Deputaților

Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz (foto), membru al echipei de negociere a USR pentru formarea noului guvern, spune că, „într-un parteneriat adevărat” PNL nu poate avea și funcția de premier, și pe cea de președinte al Camerei Deputaților.

„Totuși, trebuie să spun că sunt două funcții foarte importante la nivelul statului, Parlament și Guvern, prim-ministru și președintele Camerei Deputaților. Într-un parteneriat adevărat nu un singur partid poate să aibă ambele funcții”, afirmă, vineri seara, la Digi24, Dominic Fritz.

ADVERTISING

Mandatul echipei de negociere a PNL pentru formarea noului guvern este clar: negocierea programului de guvernare, repartiția funcțiilor în Parlament și susținerea lui Orban ca președinte al Camerei Deputaților.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, face parte din echipa de negociere pentru viitorul guvern. Ludovic Orban, liderul PNL, a anunțat, joi, că discuțiile oficiale pentru formarea unei majorități parlamentare și viitorului guvern vor începe sâmbătă dimineața.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇