A murit Darth Vader, actorul de aproape 2 metri cu background în culturism

A murit Darth Vader, actorul de aproape 2 metri cu background în culturism

David „Dave” Prowse, actorul binecunoscut pentru rolul lui Darth Vader în trilogia originală Star Wars, a murit la vârsta de 85 de ani, a anunţat agentul său.

Agentul Thomas Bowington a spus: „Anunţăm cu mare regret și tristețe sufletească pentru noi și milioane de fani din întreaga lume că clientul nostru Dave Prowse MBE a decedat la vârsta de 85 de ani”, transmite The Guardian.

Prowse era un fost culturist care a avut o serie de roluri de monștri și ticăloși înainte de a fi invitat de George Lucas să dea audiţie pentru rolurile lui Vader și Chewbacca. El l-a ales pe Vader și, întrebat de ce, a răspuns: „Toată lumea își amintește ticălosul”.

Dave-Prowse
Foto: Facebook/Dave Prowse

Născut la Bristol în 1935, Prowse a fost, potrivit IMDB, crescut de mama sa și nu și-a cunoscut niciodată tatăl.

ADVERTISING

A dezvoltat o pasiune pentru culturism și antrenament cu greutăți la începutul adolescenței și a concurat la competițiile Mr Universe, unde a devenit prieten cu Arnold Schwarzenegger și Lou Ferrigno, cu mult înainte ca aceştia să devină vedete de cinema.

A câștigat de trei ori campionatul britanic de haltere și a fost selectat pentru a reprezenta Anglia la Jocurile Commonwealth din 1962.

Primul său film a fost parodia Casino Royale din 1967, unde a jucat Monstrul lui Frankenstein. Deși a fost distribuit datorită staturii impunătoare, el a decis să continue o carieră în actorie.

ADVERTISING

Ulterior,a mai jucat de două ori acest rol, Horror Of Frankenstein din anii 1970, şi Frankenstein and the Monster From Hell, din 1974.

Actorul a mai jucat în filme precum The Saint, Space 1999 şi Doctor Who.

A fost antrenorul personal care l-a pregătit pe Christopher Reeve pentru rolul lui Superman în 1978.

Deşi Prowse a purtat costumul lui Vader la mare parte din filmări şi chiar a rostit replicile live, totuşi, vocea lui cu accent british West Country a fost dublată de actorul american James Earl Jones în post-producție, iar multe dintre scenele de luptă sunt realizate de campionul olimpic la scrimă Bob Anderson.

ADVERTISING

Prowse a fost prezent în toate cele trei filme originale ale trilogiei, datorită staturii sale de 1,98 m şi capacităţii de a ridica greutăţi.

Best Of Darth Vader's Lines In Star Wars Movies (Rogue One Included)

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇