O angajată IFN a șters istoricul negativ din Biroul de Credit pentru 99 persoane

O angajată IFN a șters istoricul negativ din Biroul de Credit pentru 99 persoane

O femeie de 26 de ani, fost funcționar în cadrul unei instituții financiare nebancare, este cercetată de procurorii din Capitală după ce ar fi șters, în schimbul unei sume de bani, istoricul negativ din Biroul de Credit pentru 99 de persoane.

Procurorii anchetează un broker de credite de 41 de ani, pentru dare de mită și instigare la fals informatic, şi pe femeia acuzată de luare de mită și fals informatic.

În perioada 14 ianuarie-14 octombrie 2022, în timp ce se afla în București, femeia ar fi primit de la broker, în 14 ocazii diferite, suma de 21.100 de lei pentru a șterge istoricului negativ din Biroul de Credit.

ADVERTISING

„La instigarea inculpatului, în repetate rânduri și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inculpata a descărcat fișierele din evidențele Biroului de Credit pentru 99 de persoane, le-a falsificat și le-a reîncărcat în baza de date menționată, în scopul producerii de consecințe juridice, respectiv ștergerea istoricului negativ, cu posibilitatea persoanelor în cauză de a contracta ulterior credite, pe care altfel nu le-ar fi putut contracta”, arată un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

ADVERTISING

În cauză au fost făcute trei percheziții domiciliare în București, fiind ridicate mai multe documente, precum și suma de 35.000 de lei, în vederea indisponibilizării.

De asemenea, au fost puse în executare două mandate de aducere pe numele celor doi inculpați.

Aceștia au fost plasați sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală Generală Anticorupție – Serviciul Anchete.

Tot la Bucureşti o directoare de bancă a furat 300.000 de euro din conturile clienților.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇