Șeful de la Finanțe Giurgiu, trimis în judecată de DNA - lua zeci de mii de euro de la firme cu datorii

Șeful de la Finanțe Giurgiu, trimis în judecată de DNA - lua zeci de mii de euro de la firme cu datorii

Mihai Sebe, şef al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Giurgiu, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă.

Mihai Sebe a fost reţinut în iulie de DNA şi ulterior plasat în arest la domiciliu.

Acesta ar fi cerut peste 30.000 de euro (din care a primit 23.000) de la doi oameni de afaceri, pentru a interveni la inspectorii Antifraudă ca să nu aplice măsuri în urma controalelor la firmele celor doi.

În acelaşi dosar, intermediarul şpăgilor era Nicoleta Nae, consilier superior la Serviciul Fiscal Bolintin Vale, care a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii şi a acceptat pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare.

ADVERTISING

Acuzaţiile aduse şefului de la Finanţe

În perioada februarie - martie, Mihai Sebe ar fi pretins şi ar fi primit, la date diferite, de la administratorul şi asociat unic al unei firme, sumele de 13.000 de euro (echivalent în lei) şi 20.000 de lei, pentru a-i determina pe funcţionarii Antifraudă din Alexandria să finalizeze o acţiune de control, fără a reţine că societatea comercială respectivă înregistrează obligaţii fiscale datorate bugetului de stat şi fără a sesiza organele de urmărire penală pentru faptele constatate.

"Astfel, sumele respective ar fi fost date şi pentru ca inculpatul Mihai Sebe să-i determine pe funcţionarii ANAF să finalizeze acţiunea de control fără a calcula şi fără a stabili un prejudiciu adus bugetului de stat, precum şi pentru a-l determina pe funcţionarul public din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Giurgiu - Inspecţia Muncii să finalizeze o acţiune de control fără ca inculpatul P.S.I. (administratorul - n.red.) să mai depună la ITM Giurgiu şi la Inspecţia Muncii documentele solicitate şi pentru ca societăţii comerciale respective să-i fie aplicată cea mai mică sancţiune contravenţională", precizează anchetatorii într-un comunicat remis de DNA miercuri.

În plus, în perioada aprilie - mai, Mihai Sebe ar fi pretins 15.000 de euro de la un reprezentant al unei firme, din care ar fi primit suma de 6.250 euro, pentru a-i determina pe funcţionarii de la Antifraudă să nu dispună măsurile legale care se impuneau cu ocazia unui control efectuat la societatea respectivă şi să nu fie sesizate organele de urmărire penală pentru faptele constatate.

În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 115.743,72 lei existentă în contul bancar deschis de ANABI, ce aparţine lui Mihai Sebe.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Giurgiu, cu propunerea de a se menţine măsura arestului la domiciliu şi măsura asigurătorie dispusă în cauză.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇