Percheziții DNA la CJ Caraș-Severin și la Spitalul Județean Reșița - scandal cu omisiune de RMN

Percheziții DNA la CJ Caraș-Severin și la Spitalul Județean Reșița - scandal cu omisiune de RMN

Procurorii DNA au descins, luni, la Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi la Spitalul Judeţean Reşiţa de unde ridică documente, într-un dosar în care este cercetată vânzarea unui aparat RMN.

Aparatul RMN ar fi fost vândut în timpul conducerii anterioare a Spitalului Judeţean Reşiţa, cu suma de 10.000 de euro, în ciuda faptului că proprietarul aparatului era Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi nu spitalul.

Preşedintele CJ Caraş-Severin, Romeo Dunca, a confirmat pentru Express de Banat că procurorii DNA sunt la Consiliul Judeţean, unde au solicitat documente legate de aparatul RMN de la spital.

”Cei care au încercat să mă lege de acest subiect s-au bucurat degeaba! Le punem la dispoziţie toate documentele, dar eu nu am niciun fel de problemă!”, a declarat Romeo Dunca, pentru presa locală.

ADVERTISING

Dunca a anunţat, tot luni, că trece de la PNL la Forţa Dreptei.

UPDATE Iată şi comunicarea oficială şi seacă de a DNA:

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, în perioada 2023-2024.

În cursul zilei de 14 octombrie 2024, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 4 locaţii situate pe raza judeţelor Caraş-Severin şi Olt, reprezentând două instituţii publice, precum şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale”.

Percheziții, la această oră, la Consiliul Județean Caraș-Severin. Procurorii DNA fac verificări în biroul președintelui Romeo Dunca, dar și la secretarul general al județului, într-o cauză ce vizează vânzarea aparatului RMN de la Spitalul Județean de Urgență Reșița.#perchezitii #resita #RMN #tvrtimsioara

Publicată de TVR Timisoara pe Luni, 14 octombrie 2024

Scandalul cu omisiune de RMN

Scandalul a izbucnit în iunie, când presa locală a scris despre modul în care a fost vândut aparatul RMN.

ADVERTISING

„Președintele Dunca nu înțelege gravitatea situației! RMN-ul vechi din spital a dispărut, toată lumea se ascunde de responsabilitate și noi constatăm că el funcționează în altă parte, în timp ce celălalt RMN, cel nou, nu își face treaba! În plus, s-au calculat amortizări după ce am înstrăinat RMN-ul nostru. E penal! S-a vândut subevaluat și calculezi în continuare amortizări după ce RML-ul a dispărut? E o chestiune foarte gravă, nu mai pot fi ascunse aceste lucruri!”, reclama la acea vreme consilierul judeţean PSD Ioan Crina, citat de presa locală.

Însă Romeo Dunca susţinea că s-a strecurat „o omisiune”.

ADVERTISING

Practic, aparatul RMN s-a defectat în septembrie 2023, iar repararea lui costa peste 300.000 de euro, astfel că s-a propus să se găsească un partener care să efectueze aceste servicii pentru pacienții spitalului și nu numai, fără niciun cost din partea spitalului. În octombrie 2023, directorul spitalului, Călin Laza, a semnat cu Advanced Teleradiology Imaging services SRL un contract prin care aceasta se obliga să aducă la Reșița un aparat RMN nou, de ultimă generație, ocazie cu care s-a stabilit și că relocarea vechiului RMN costă 140.000 de lei, potrivit presei locale.

„Printr-o omisiune a conducerii Spitalului Județean de Urgență Reșița s-a încheiat un contract de vânzare și un proces verbal de predare/primire între spital și societatea care a realizat montarea noului RMN și respectiv demontarea celui vechi, conducerea SJUR neștiind că nu poate încheia un contract și emite o factură în acest sens”, explica atunci Romeo Dunca, preşedintele CJ Caraş Severin.

Între timp, conducerea spitalului ar fi sesizat că a vândut un bun ce nu-i aparținea și a cerut CJ casarea aparatului, care nu mai era de multă vreme la Reșița, pentru că a fost predat societății Eligon Pharma SRL, la începutul anului 2024 și funcționează în sistem privat, într-un centru medical din Caracal.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇