PNL rămâne mut la guvernare. Cauza: Șoșoacă. Ciolacu nu judecă pe nimeni. Crin Antonescu: Mai ridicol decât asta nu se poate

PNL rămâne mut la guvernare. Cauza: Șoșoacă. Ciolacu nu judecă pe nimeni. Crin Antonescu: Mai ridicol decât asta nu se poate

Supărat nevoie mare pe pesedişti, Nicolae Ciucă nu îşi scoate totuşi partidul de la masa guvernării. Decizia a fost luată în Biroul Politic Naţional al PNL, care a hotărât în schimb să întrerupă dialogul politic cu PSD.

Aflând vestea, Marcel Ciolacu spune că nu judecă pe nimeni, dar ”Guvernul României trebuie să funcţioneze şi în campanie electorală”.

În schimb, foarte vehement şi plastic în exprimare este fostul lider PNL Crin Antonescu, care acuză un ridicol fără precedent.

Mut la guvernare. Cauza: Şoşoacă

"Am analizat toate subiectele legate de ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă de timp, inclusiv prezentarea deciziei şi aprobarea ei de către Biroul Politic în ceea ce priveşte întreruperea dialogului politic cu PSD, concomitent cu luarea deciziei pentru a rămâne cu miniştrii şi secretarii de stat în continuare pentru asigurarea actului de guvernare în ideea în care vom continua să facem tot ceea ce ţine de noi pentru a putea să protejăm românii de orice abuz şi să ne îndeplinim obiectivele aşa cum au fost asumate prin programul de guvernare", este declaraţia alambicată, cu care Ciucă ne-a anunţat că PNL rămâne mufat la resursele Guvernului.

ADVERTISING

Ciucă a legat decizia şi de hotărârea CCR în cazul Şoşoacă. Exprimarea alambicată îi aparţine:

”Am legat această decizie de toate cele ce s-au petrecut în ultima perioadă de timp. Decizia, sau situaţia care a generat această hotărâre, a fost cea prin care la Curtea Constituţională s-a luat acea decizie pe care, încă o dată, nu o comentez, este decizia Curţii, este instituţie fundamentală, este instituţie de bază a statului, dar consecinţele ei, precedentul pe care îl creează legat de ceea ce poate să fie interpretat ulterior în situaţii similare, faţă de o persoană sau faţă de o instituţie (..) Este vorba de apărarea drepturilor şi libertăţilor”.

ADVERTISING

Întrebat despre decizia liberalilor, premierul Marcel Ciolacu a replicat: ”Suntem în campanie electorală. Eu nu judec pe nimeni, constat, respect acest lucru. Respect deciziile. Pe mine mă interesează un lucru fundamental. Guvernul României trebuie să funcţioneze şi în campanie electorală”.

În acest context, Crin Antonescu constată că partidul său nu mai credibil, are imaginea unui partid instabil şi a ajuns deseori caraghios.

Crin Antonescu: Au făcut de râs partidul

Ca de obicei, Crin Antonescu are declaraţii spumoase. Iată câteva dintre cele făcute azi la Antena3:

  • Din păcate, spre stupoarea mea și mâhnirea mea, PNL devine din ce în ce mai lipsit de credibilitate și din ce în ce mai ridicol.
  • Scandalul a început când PNL a încercat să promoveze un proiect de lege dedicat unui singur om, pentru Klaus Iohannis, și PSD a refuzat acest lucru. De atunci a început un scandal care s-a accentuat acum.
  • PNL a descoperit recent că PSD-ul e totalitar în ADN-ul său, pentru că niște judecători de la CCR au scos-o pe doamna Șoșoacă din cursa prezidențială. Mi-am exprimat și eu rezerve, dar decizia nu are de-a face cu relația politică dintre două partide aflate la guvernare.
  • Și acum suntem în comedia penibilului și demagogia afirmației președintelui PNL și a celorlalți că s-a rupt orice legătură, coaliția, dar guvernează ca să-i păzească pe cetățeni
  • Mai ridicol decât asta nu se poate.
  • PNL are din ce în ce mai mult imaginea unui partid instabil, deseori caraghios.
  • Începe să semene cu unul dintre fruntașii săi mici, demagogi și obraznici. Nu se poate în felul acesta, în toiul unei campanii cu o miză enormă.
  • Din păcate, nu știu cât de credibil este pentru cetățeni, vom vedea, dar PNL a devenit un partener de nedorit pentru nimeni, după alegeri, nici pentru PSD, nici pentru USR.
  • Inclusiv reprezentanți ai acestor partide vorbesc despre faptul că o eventuală alianță după alegeri s-ar putea face doar cu un PNL cu o altă conducere.
  • Ce poate fi mai caraghios decât să le reproșezi PSD-iștilor că vor să-și facă propriul candidat câștigător. Păi ăsta e rolul unui partid.
  • PNL trebuie să se ocupe de propriul său candidat, pe care îl vede toată lumea cum este.
  • Păi ce ar vrea? Ca PSD-ul să lucreze pentru președinția domnului Ciucă, e ridicol. Când ajungi să spui un lucru atât de descalificant, că nu mai există coaliția, dar guvernezi, păi actul guvernării e un act politic.
  • Înțelegem toți că această campanie foarte bruscă anti-PSD e doar o încercare de a păcăli alegătorii anti-PSD și după aceea știm ce s-ar întâmpla.
  • Bătălia pentru a capta voturi printr-o nouă campanie anti-PSD poate să fie legitimă pentru alții, dar nu pentru cei care au guvernat împreună cu PSD
  • În cazul unui eșec la alegeri, întreaga conducere actuală a PNL ar trebui schimbată fără niciun pic de ezitare și reținere.
  • Toată această campanie politică din ultima vreme, toate aceste lucruri care au făcut de râs partidul în anumite momente, este decizia acestor patru, cinci oameni care conduc acum partidul.
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇