Nu mai avem nevoie de vaci nici măcar pentru brânză

Nu mai avem nevoie de vaci nici măcar pentru brânză

De ani buni se știe că bovinele au un impact major asupra climei, în principal din cauza gazului metan pe care îl produc. În încercarea de a obține brânză în lipsa acestora, dar și pentru a-i mulțumi pe vegetarieni, o companie israeliană a reușit să obțină tulpini de drojdie care produc proteinele esențiale din lapte.

Iar în cele din urmă va fi disponibilă pe piață brânza care se întinde, elastică precum în reclame și delicioasă, promit producătorii.

Brânzeturile pe bază de plante, existente deja pe piață, nu reușesc adesea să ofere texturile pe care le apreciază iubitorii de produse lactate, iar compania consideră că este prima care reușește acest lucru, scrie The Guardian.

ADVERTISING

Abordarea DairyX este fermentarea de precizie, iar compania promite că produsul va fi disponibil pe piață începând cu 2027.

”Oamenii au încercat să elimine vaca din producția de lactate încă de la sfârșitul anilor 1970”, a declarat dr. Arik Ryvkin, fondator și director executiv al DairyX.

Acesta a urmat anterior o dietă vegană timp de 10 ani, dar a devenit frustrat de imposibilitatea de a include brânză bună în alimentație: ”Așa că am trișat, iar apoi am decis să rezolv problema pentru toată lumea”.

ADVERTISING

Multe produse lactate pe bază de plante existente folosesc aditivi, cum ar fi stabilizatori, emulgatori și agenți de îngroșare, dar tot nu reproduc pe deplin elasticitatea produselor lactate obișnuite. DairyX a utilizat tulpini de drojdie modificate pentru a produce cazeină, care este identică genetic cu proteinele din produsele lactate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇