Brânza ne face fericiți și ne ajută să îmbătrânim mai sănătos

Brânza ne face fericiți și ne ajută să îmbătrânim mai sănătos
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

O analiză recentă vastă sugerează că o sănătate mintală bună poate duce la o viață mai lungă și mai sănătoasă. Cercetătorii au descoperit că alegerile legate de stilul de viață, așa cum este inclusiv savurarea brânzei, ar putea avea un impact semnificativ asupra bunăstării noastre, asupra stării noastre de bine și a sănătății în general.

Consumul acestui aliment care place creierului, mai cu seamă datorită conținutului de grăsimi, pare să ne sporească fericirea, ceea ce, la rândul său, poate contribui la o calitate mai bună a vieții. Mai mult, ne ajută să îmbătrânim mai sănătos, se arată în studiul citat de Science Alert. Dar beneficiile sunt chiar mai multe de atât.

ADVERTISING

Studiul, realizat în China, a implicat analiza genelor a milioane de europeni. A arătat că brânza ne poate îmbunătăți starea de spirit, însă beneficiile depășesc simpla bucurie de a mânca un aliment delicios.

Studii anterioare au arătat deja că fericirea poate influența modul în care îmbătrânim, chiar mai mult decât fumatul.

Acest studiu a explorat modul în care bunăstarea mentală ne afectează genele și sănătatea generală. Studiind date din opt seturi de date europene diferite, cercetătorii au găsit dovezi că a fi sănătos din punct de vedere mental poate duce la o viață mai lungă și mai sănătoasă.

ADVERTISING

Echipa de cercetare a analizat și alți factori care ar putea influența legătura dintre bunăstarea mentală și sănătate, cum ar fi obiceiurile de viață, comportamentele, aspectele fizice și bolile.

În mod surprinzător, cei care au declarat că au consumat mai multă brânză și fructe au avut tendința de a avea scoruri mai mari la capitolul sănătate mintală. Consumul de brânză a avut un efect pozitiv asupra autoevaluării sănătății și a duratei de viață, în timp ce fumatul a avut un impact negativ. La fel și privitul la TV.

ADVERTISING

În timp ce alimentele bogate în grăsimi sunt în general considerate nesănătoase, consumul moderat de grăsimi lactate, precum cele care se găsesc în brânză, poate avea de fapt beneficii. Unele studii au legat consumul de brânză de îmbunătățirea funcției cognitive și de activarea căilor de plăcere din creier.

Acest lucru sugerează că brânza ar putea avea un impact pozitiv atât asupra sănătății mentale, cât și fizice.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇