Laura Vicol a demisionat din funcția de președinte al comisiei juridice din Camera Deputaților, în urma anchetei Recorder despre Nordis

Laura Vicol a demisionat din funcția de președinte al comisiei juridice din Camera Deputaților, în urma anchetei Recorder despre Nordis

Social-democrata Laura Vicol a demisionat, marţi, din funcţia de preşedinte al comisiei juridice din Camera Deputaţilor, aceasta depunând cererea la liderul de grup al PSD.

În demisie, Laura Vicol afirmă că ”a luat această hotărâre ca urmare a atacurilor nedrepte şi de o gravitate fără precedent îndreptate împotriva sa”. ”Până la lămurirea lor, îmi doresc să demisionez”, mai spune Vicol în cererea de demisie.

Solicitarea acesteia urmează să fie depusă la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

Laura Vicol este preşedinte al Comisiei juridice din Camera Deputaţilor din noiembrie 2021.

ADVERTISING

Demisia acesteia vine în urma unei anchete publicate de Recorder şi intitulate ”Schema Nordis. Maşinăria de făcut bani a celui mai puternic clan politico-imobiliar”.

Investigația scoate la iveală o escrocherie imobiliară de proporții privind dezvoltatorul imobiliar Nordis.

Nordis trebuia să fie cel mai spectaculos proiect imobiliar din România ultimilor ani, dar evoluția acestei afaceri a căpătat toate ingredientele unei scheme piramidale, cu sute de oameni păgubiți și multe milioane de euro dispărute din conturile dezvoltatorului, scrie Recorder.

ADVERTISING

Sute de români s-au înghesuit să cumpere apartamente și, în schimbul unei reduceri de preț, majoritatea au acceptat să le plătească în avans, semnând doar o promisiune de vânzare.

În ultimii ani, în conturile Nordis au intrat milioane și milioane de euro, dar majoritatea ansamblurilor rezidențiale promise au rămas doar pe hârtie și în reclame. În hotelul de la Mamaia, singura clădire finalizată,  există indicii solide că apartamentele au fost vândute de mai multe ori, unor persoane diferite.

Vladimir Ciorbă, asociatul principal al companiei despre care scriu jurnaliştii, este căsătorit cu Laura Vicol.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇