Declarație controversată a lui Elon Musk: ”Dacă Trump nu câștigă aceste alegeri, sunt ultimele pe care le vom avea”

Declarație controversată a lui Elon Musk: ”Dacă Trump nu câștigă aceste alegeri, sunt ultimele pe care le vom avea”

Elon Musk îşi sporeşte sprijinul public pentru Donald Trump, spunându-i lui Tucker Carlson, într-o conversaţie transmisă luni, că este „total de acord” cu candidatul republican la preşedinţie.

După ce a apărut alături de Trump la un miting de weekend, cel mai bogat om din lume a folosit o discuţie confortabilă de două ore cu Carlson pentru a promova punctele de discuţie de dreapta, inclusiv despre ameninţarea la adresa democraţiei, dacă democrata Kamala Harris câștigă alegerile din noiembrie.

ADVERTISING

„Părerea mea este că, dacă Trump nu câştigă aceste alegeri, sunt ultimele alegeri pe care le vom avea”, i-a spus şeful Tesla şi SpaceX lui Carlson, fosta gazdă a Fox News, relatează AFP.

Musk, care a stârnit tot mai multe controverse în ultimii ani, a declarat că el crede că „ilegaliştii” - migranţii - sunt transportaţi în mod deliberat către o mână de state-cheie, unde, dacă li se va acorda în cele din urmă cetăţenia, vor deveni alegători democraţi.

„Acum, marjele acestor state sunt uneori de zece-douăzeci de mii de voturi. Aşadar, ce se întâmplă dacă pui sute de mii de oameni în fiecare dintre aceste state?”

ADVERTISING

Predicţia mea este că, dacă vor mai exista încă patru ani de administraţie democrată, se vor legaliza atât de mulţi imigranţi ilegali încât... la următoarele alegeri nu va mai exista niciun stat în care se poate schimba situaţia şi va fi o ţară cu un singur partid”.

Afirmaţiile lui Musk - care este el însuşi originar din Africa de Sud - sunt un refren comun al dreptei politice, care invocă o conspiraţie între democraţi şi imigranţi.

ADVERTISING

Trump - miting în Aurora, Colorado, unde zice că bande violente au ocupat clădiri de apartamente

Donald Trump este aşteptat să ţină un miting de campanie vineri în Aurora, Colorado. Fostul preşedinte a menţionat în mod repetat Aurora în comentariile referitoare la imigraţie şi a afirmat fără dovezi că faimoasa bandă venezueleană Tren de Aragua a făcut ravagii în oraş şi a terorizat câteva clădiri de apartamente, relatează CNN.

În timpul dezbaterii prezidenţiale de luna trecută, Trump a menţionat oraşul: „Uitaţi-vă la Aurora, în Colorado. Ei preiau controlul asupra oraşelor. Preiau clădirile. Intră prin violenţă”, arătând oraşul ca un prevestitor a ceea ce ar putea aduce migraţia necontrolată în oraşele din America.

Poliţia din Aurora spune că influenţa bandelor este „izolată”, iar oraşul Aurora a replicat că adevărata problemă a fost reprezentată de condiţiile de locuit abuzive.

Rezidenţii care locuiesc într-una dintre clădirile în cauză au declarat pentru CNN că nu erau conştienţi de preluarea controlului de către crima organizată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇