Sociolog: Principalul beneficiar al respingerii candidaturii Dianei Șoșoacă cred că va fi Lasconi

Sociolog: Principalul beneficiar al respingerii candidaturii Dianei Șoșoacă cred că va fi Lasconi

Sociologul Vladimir Ionaş consideră, după ce Diana Şoşoacă a fost eliminată din cursa electorală printr-o decizie definitivă a CCR, că, deşi aparent George Simion este avantajat de decizia Curţii Constituţionale, principalul beneficiar va fi de fapt Elena Lasconi.

„Evident că s-a discutat foarte mult despre cine este cel mai avantajat de interzicerea candidaturii Dianei Şoşoacă. Cel mai la îndemână răspuns este George Simion. Probabil de aceea a fost îmbrăţişat acest răspuns de foarte multa lume, deja fiind văzut ca omul cu cele mai mari şanse sa fie în turul 2.

ADVERTISING

Este adevărat ca cea mai mare problema a lui George Simion a fost reprezentată de Diana Șoșoacă. Dar electoratul care s-a dus către Diana Șoșoacă i-a pus deja lui George Simion ştampila de trădător - este atributul cel mai folosit în dreptul sau”, scrie Ionaş într-o postare pe Facebook.

Evident ca s-a discutat foarte mult despre cine este cel mai avantajat de interzicerea candidaturii Dianei Șoșoacă. Cel...

Publicată de Ionas Vladimir pe Duminică, 6 octombrie 2024

În context, el apreciază că cea mai mare parte a electoratului Dianei Şoşoacă va aştepta ca aceasta să facă recomandări privind votul la prezidenţiale.

ADVERTISING

„Dacă ar fi sa presupun, bazându-mă pe ataşamentul acestui electorat faţă de Diana Şoşoacă şi pe valorile pe care le are, cea mai mare parte a acestui electorat va aştepta o linie propusă de Diana Şoşoacă. O mica parte va migra automat către Elena Lasconi, iar o altă parte către ceilalţi candidaţi suveranişti”.

În concluzie, Ionaş consideră că, de fapt, principalul beneficiar al deciziei CCR va fi Elena Lasconi.

„Cum mă îndoiesc de faptul că Diana Şoşoaca îşi va îndemna electoratul să îl voteze pe Simion, cred că principalul beneficiar va fi Elena Lasconi, chiar cu susţinerea Dianei Şoşoacă”, conchide sociologul.

ADVERTISING

Candidatura la alegerile prezidențiale a Dianei Șoșoacă (SOS) a fost respinsă, potrivit unei decizii de sâmbătă a Curții Constituționale a României (CCR).

Curtea a admis, cu majoritate de voturi, contestațiile depuse împotriva candidaturii la președinție a Dianei Șoșoacă și a anulat decizia BEC privind înregistrarea candidaturii.

Pe numele Dianei Șoşoacă fuseseră depuse două contestații, una semnată de Amalia Bellantoni și una de Gheorghe Mihai Ursa.

Decizia este definitivă și nu mai poate fi atacată.

Principalele reacții politice apărute după anunțul deciziei îl creditează pe Marcel Ciolacu drept principal beneficiar al acestei decizii și acuză PSD de intruziune politică în activitatea CCR.

Premierul Marcel Ciolacu, candidatul PSD în cursa pentru Cotroceni, a avut, duminică, o primă reacție la decizia CCR. El spune că, la o primă vedere, pare o decizie disproporționată și cere CCR să prezinte rapid motivarea, care să conțină argumente legale și constituționale puternice, altfel fiind cazul unei ample reforme a instituției.

20 de candidaturi pentru alegerile prezidențiale din acest an au fost depuse la Biroul Electoral Central până la termenul-limită, care a fost sâmbătă la ora 24:00. BEC are 48 de ore pentru a se pronunța la înscrierea sau la respingerea acestora. Două au fost deja respinse, șapte înregistrate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇