Kamala Harris a strâns o sumă record din donații și câștigă teren în fața lui Trump

Kamala Harris a strâns o sumă record din donații și câștigă teren în fața lui Trump

Kamala Harris a strâns în weekendul trecut o sumă record din donații, la o strângere de fonduri din New York. De asemenea, candidata democrată câștigă teren în fața lui Trump, potrivit ultimelor sondaje, publicate în weekendul trecut.

Cea mai mare sumă de când a intrat în cursa prezidențială

Kamala Harris a strâns duminică 27 de milioane de dolari la o strângere de fonduri la New York. Este cea mai mare sumă strânsă de când vicepreşedintele a intrat în cursa pentru Casa Albă, potrivit unui consilier de campanie al lui Harris, relatează AP.

ADVERTISING

Deşi Harris are la dispoziţie mult mai mulţi bani decât fostul preşedinte Donald Trump, aceştia vor fi necesari pentru a concura cu publicitatea costisitoare a grupurilor externe cu mulţi bani care îl susţin pe Trump, a declarat consilierul, care a vorbit sub rezerva anonimatului.

Strângerea de fonduri de succes a avut loc la Cipriani Wall Street, într-o sală de bal masivă în stil Greek Revival, cu peste o duzină de coloane. O mare parte a mulţimii a stat umăr la umăr în timp ce Harris îl critica pe Trump pentru refuzul de a o înfrunta din nou într-o dezbatere televizată.

ADVERTISING

„Oponentul meu pare să caute o scuză”, a spus Harris mulţimii. „Cred cu tărie că suntem datori faţă de poporul american, faţă de alegători, să ne mai întâlnim o dată înainte de ziua alegerilor”.

Trump a respins ideea altor dezbateri, spunând sâmbătă că „este prea târziu”. „Votul a început deja”, a spus el la un miting în Wilmington, Carolina de Nord.

Alegătorii au depus primele buletine de vot în persoană săptămâna trecută în Minnesota, Dakota de Sud şi Virginia, statele cu primele oportunităţi de vot anticipat în persoană. Aproximativ o duzină de alte state vor urma până la jumătatea lunii octombrie.

ADVERTISING

Avans în fața lui Trump

În același timp, Kamala Harris îl devansează pe rivalul republican Donald Trump cu 5 puncte procentuale, într-un sondaj NBC News publicat duminică, din care rezultă că respondenţii au ajuns să aibă o opinie mai favorabilă despre ea de când a devenit candidatul democrat la preşedinție, notează Reuters.

Întrebaţi despre părererea lor referitoare la Harris de când a fost nominalizată, 48% din cei 1.000 de alegători intervievaţi au spus că este pozitivă, comparativ cu 32% în iulie - cea mai mare creştere dintre ratingurile politicienilor în sondajele NBC de când popularitatea preşedintelui George W. Bush a crescut după atacurile din 11 septembrie 2021.

Întrebaţi despre Trump, 40% dintre cei chestionaţi au avut o opinie favorabilă, comparativ cu 38% în iulie, conform reţelei  de ştiri.

Sondajul, realizat în perioada 13-17 septembrie, are o marjă de eroare de 3 puncte procentuale.

Un sondaj separat CBS News a relevat, de asemenea, că Harris se situează cu 4 puncte procentuale în faţa lui Trump, scorul fiind 52% la 48%, cu o rată de eroare de plus sau minus 2 puncte procentuale.

În sondajul CBS cu 3.129 de alegători înregistraţi intervievaţi între 18 şi 20 septembrie, Harris a crescut cu 2 puncte procentuale după ce în luna august cei doi competitori erau la egalitate.

Datele sunt în general în linie cu alte sondaje naţionale recente, inclusiv cele realizate de Reuters/Ipsos, care arată o concurenţă strânsă în perspectiva alegerilor din 5 noiembrie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇