Veste importantă pentru Mircea Lucescu. Un internațional român a debutat în Ligue 1 ca titular

Veste importantă pentru Mircea Lucescu. Un internațional român a debutat în Ligue 1 ca titular

Veste importantă pentru fotbalul românesc venită tocmai din Franța, acolo unde un tânăr internațional român și-a făcut debutul la o formație din Hexagon, de primă ligă.

Vorbim despre Umit Akdag (20 de ani), fundașul central cu două meciuri în naționala U21 a României, care a debutat duminică seara pentru Toulouse. El a început ca titular partida pierdută, scor 0-2, în fața celor de la Brest, echipă de Champions League a Franței.

Fundașul român cu cetățenie turcă și română este împrumutat de Alanyaspor la Toulouse în acest sezon. El a evoluat ca fundaș central stânga într-un sistem de tip 3-4-3. A fost schimbat în minutul 86. Umit Akdag a jucat în sezonul trecut în liga a doua din Turcia, la Goztepe. A fost împrumutat acolo tot de Alanyaspor, care nu l-a păstrat nici în acest sezon.

După eșecul cu Brest, Toulouse e pe locul 13 în Ligue 1, cu 5 puncte în 5 etape. Umit a mai trecut în cariera sa și pe la academia de la FCSB, dar și la Chelsea Londra.

ADVERTISING

Jucătorul cotat la 800.000 de euro ar putea reprezenta în viitor o soluție pentru naționala mare antrenată de reputatul Mircea Lucescu.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!