MAE: Atenționare de călătorie pentru Austria și Cehia (Video)

MAE: Atenționare de călătorie pentru Austria și Cehia (Video)

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis alerte de călătorie pentru Austria și Republica Cehă. Sunt în vigoare alerte de cod roșu de vreme nefavorabilă și grad extrem de pericol în cele două țări, fiind indicat să se evite orice deplasare în aceste zone.

Cod roșu devreme nefavorabilă în Austria

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Austria că este în vigoare o alertă cod roşu de vreme nefavorabilă.

Din cauza căderilor masive de zăpadă din zona montană şi a ploilor abundente din restul ţării, există riscul apariţiei de inundaţii şi alunecări de teren.

De asemenea, se înregistrează perturbări semnificative ale traficului feroviar şi rutier, precum şi evacuări ale populaţiei din zonele afectate.

”Autorităţile austriece recomandă evitarea deplasărilor neesenţiale şi cooperarea cu autorităţile locale, în caz de situaţii de urgenţă”, precizează MAE.

Austria ❄ Cel mai mare strat de zăpadă înregistrat într-o lună de septembrie >60 cm ❄

Publicată de Meteoplus pe Duminică, 15 septembrie 2024

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena : +4369911726027 şi Consulatului General al României la Salzburg: +436765568898. MAE recomandă şi consultarea paginilor de Internet https://www.mae.ro (Sfaturi, alerte de călătorie), https://viena.mae.ro şi https://salzburg.mae.ro.

ADVERTISING

Grad extrem de pericol - cel mai înalt nivel în Republica Cehă

De asemenea, MAE a emis, duminică, o atenţionare de călătorie pentru Republica Cehă, după ce Institutul Hidrometeorologic naţional (CHMÚ) al acestei ţări a emis un avertisment de precipitaţii extreme şi inundaţii, grad extrem de pericol - cel mai înalt nivel, până luni la miezul nopţii.

Regiunile cele mai afectate sunt Moravia-Silezia şi Olomouc, din estul ţării, la frontiera cu Republica Polonă. 

În acest context, se înregistrează perturbări semnificative ale traficului feroviar, din cauza inundaţiilor sau a căderilor de arbori, şi rutier, autostrada D55 fiind închisă, iar autostrada D1 fiind impracticabilă în apropierea frontierei cu Republica Polonă.  

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://praga.mae.ro şi  https://www.mae.ro sau, în cazul în care cetăţenii români se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice în Republica Cehă: +420-607078 501. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇