Trump promite "expulzări în masă" în orașul unde i-a acuzat pe migranți că mănâncă pisici (Video)

Trump promite "expulzări în masă" în orașul unde i-a acuzat pe migranți că mănâncă pisici (Video)

Donald Trump a promis „expulzări în masă” în Springfield, un mic oraş din statul Ohio unde i-a acuzat pe nedrept pe migranţii haitieni că mănâncă pisici.

Donald Trump şi-a înteţit vineri atacurile la adresa migranţilor – nişte ”criminali barbari”, ”asasini şi terorişti” – şi şi-a acuzat rivala democrată, Kamala Harris, de faptul că vrea să transforme Statele Unite într-o ”tabără de refugiaţi”, într-o campanie tot mai tensionată pentru Casa Albă.

”Copiii americani sunt la cheremul unor criminali barbari”, a tunat candidatul republican, într-o conferinţă de presă pe terenul său de golf, la periferia Los Angelesului, relatează AFP.

ADVERTISING

Fostul preşedinte şi-a multiplicat toată săptămâna atacurile - în parte mincinoase - împotriva migranţilor şi a evocat din nou afirmaţia falsă şi rasistă potrivit căreia migranţii haitieni fură câini şi pisici, pentru a-i mânca în oraşul Springfield.

”Vom organiza expulzări masive” în acest orăşel din Ohio, a ameninţat miliardarul republican, care se face că nu ştie că mulţi dintre aceşti migranţi au permis de şedere în SUA.

Trump vows mass deportation of migrants in Springfield, Ohio

”Lumea a treia”

Candidatul republican şi-a acuzat - fără probe - rivala în alegerile din noiembrie de faptul că aduce în mod ilegal cu avionul ”unii dintre cei mai răi asasini şi terorişti”.

ADVERTISING

”Kamala va transforma America într-o tabără de refugiaţi din lumea a treia. Aşa cum este un pic deja”, a subliniat el, într-o nouă alocuţiune foarte dezlânată.

Candidatul republican a plasat imigraţia, o preocupare de prim rang a alegătorilor potrivit sondajelor, în centrul noii sale candidaturi la Casa Albă - la fel cum a făcut în 2016, când a promis în campanie un zid la frontiera cu Mexicul.

El promite ca, în cazul unei victorii pe 5 noiembrie, să lupte împotriva imigraţiei ilegale prin expulzări masive.

ADVERTISING

O activistă a dreptei radicale, văzută în anturajul său de campanie, Laura Loomer, a atacat-o în mod violent pe Kamala Harris, a cărei mamă este indiancă, şi a scris recent pe X că, în cazul unei victorii a democratei, la Casa Albă ”va mirosi a curry”.

Pisici de mâncare

Kamala Harris se afla vineri în Pennsylvania, un stat-cheie ("swing state"), poate cel mai important în alegerile prezidenţiale, cu cei 19 mari electori ai săi.

Ea nu a reacţionat deocamdată cu privire la aceste declaraţii ale rivalului său, însă pe Internet au apărut tot felul de imagini create cu AI, prin care susţinătorii Kamalei Harris se amuză pe seama teoriei lui Trump.

image-14

Atunci când Donald Trump a evocat teoria cu privire la animalele mâncate în cursul dezbaterii televizate de marţi, ea a reacţionat dând din cap vehement şi afişând un aer pe jumătate amuzat, pe jumătate scandalizat.

Într-o Americă ce pare în prezent iremediabil împărţită pe plan politic, cei doi candidaţi sunt cot la cot în sondaje.

La fel ca în 2016 şi 2020, totul ar urma să se decidă prin cele câteva zeci de mii de voturi ale alegătorilor indecişi, în cele şase sau şapte state strategice - indiferent de totalul voturilor la nivelul ţării -, pentru că scrutinul prezidenţial se desfăşoară după principiul sufragiului universal indirect.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇