Începe construcția noului Spital de Urgență al MAI, din fonduri PNRR. Când va fi gata

Începe construcția noului Spital de Urgență al MAI, din fonduri PNRR. Când va fi gata

Lucrările la noul sediu al Spitalului de Urgenţă al MAI „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” au demarat marţi, acesta urmând a fi construit din fonduri PNRR, cu termen de finalizare 30 iunie 2026.

Potrivit unui comunicat de presă, noua construcţie va avea 490 de paturi, dintre care 400 în secţiile medicale pentru spitalizare continuă, 40 de paturi pentru spitalizare de zi şi 50 de paturi pentru Anestezie şi Terapie Intensivă, la care se adaugă un corp de clădire independent, care va deservi spaţiile tehnice.

ADVERTISING

Proiectul va fi realizat la standardele de calitate în conformitate cu ultimele cerinţe din domeniul medical, iar amplasarea acestuia este una strategică, în apropierea celor două Aeroporturi Internaţionale, ”Henri Coandă” Otopeni şi ”Aurel Vlaicu” Băneasa.

Vor fi asigurate astfel servicii medicale integrate într-una din cele mai aglomerate zone de intrare/ieşire din Bucureşti, unde nu există la acest moment un spital de urgenţă.

Proiectul a obţinut asistenţă financiară nerambursabilă prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

ADVERTISING

Contractul de finanţare a fost semnat în 18 ianuarie 2024, valoarea acestuia fiind de 2.040.142.140,00 lei.

Termenul de finalizare a noului Spital de Urgenţă al M.A.I. „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” este de 30 iunie 2026.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇