Ciucă vorbește despre bătălia de la Nassiriya și dezvăluirile Recorder. Altceva a fost în premieră

Ciucă vorbește despre bătălia de la Nassiriya și dezvăluirile Recorder. Altceva a fost în premieră

Liderul PNL, generalul Nicolae Ciucă, a comentat, cu ocazia lansării cărții „În slujba ţării”, dezvăluirile Recorder care demontează mitul „eroului de la Nassiriya”, care-l prezenta pe Ciucă drept „singurul comandant român care a condus românii într-o bătălie reală, de la cel de-Al Doilea Război Mondial încoace”. De fapt, spune Ciucă, „a fost pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial când Armata română a tras cu muniţie reală în afara teritoriului”.

ADVERTISING

„Am văzut că deja ne contestă lumea (...) N-aş vrea să discut despre asta. Eu i-am rugat ieri să lase Armata română în pace. Au ceva cu mine? Eu pot să primesc. Deci, să dea în mine. N-am nici cea mai mică problemă, dar nu în Armată şi nu în militari şi nu în ce a făcut Armata”, a declarat Ciucă.

El a precizat că toţi şi-au făcut doar datoria la Nassiriya.

„Nu suntem niciunul eroi, nici n-am făcut lucruri care... Am făcut ceea ce noi se cuvenea să facem. Aia era datoria noastră. Că s-au prezentat faptele de aşa natură... aia a fost... pentru că, pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial, Armata română a tras cu muniţie reală în afara teritoriului naţional. Noi n-am fost o ţară expansionistă”, a adăugat liderul PNL, citat de News.ro.

ADVERTISING

Ancheta Recorder arată că Nicolae Ciucă, președintele PNL și candidat la alegerile prezidențiale, și batalionul pe care acesta îl conducea, Scorpionii Roșii, nu au fost direct implicați în luptele din Irak, deși Ciucă și-a construit de-a lungul timpului imaginea de „singurul comandant român care a condus românii într-o bătălie reală, de la cel de-Al Doilea Război Mondial încoace”.

Dezvăluirile sunt făcute de doi generali italieni și alte persoane intervievate. Mai mult, un polițist militar declară că a existat un moment, în care polițiștii militari erau prinși într-o ambuscadă și au cerut ajutorul militarilor români, dar aceștia au refuzat să intervină.

ADVERTISING

De-a lungul anilor, pe site-uri și în emisiuni de mare audiență, Nicolae Ciucă a fost numit drept „singurul comandant român care a condus românii într-o bătălie reală, de la cel de-Al Doilea Război Mondial încoace”. În niciun moment Nicolae Ciucă nu a contrazis aceste prezentări elogioase, scrie Recorder.

Astfel, mitul „eroului de la Nassiriya” a devenit element biografic al politicianului Nicolae Ciucă și unul dintre principalele argumente pentru numirea sa în funcția de prim-ministru.

Nicolae Ciucă și-a lansat, duminică, volumul „În slujba țării”, în cadrul unei emisiuni a lui Mircea Dinescu, la Prima Tv.

Cartea este disponibilă pentru răsfoit pe www.nicolaeciuca.ro

Aici puteți vedea emisiunea:

În direct, alături de Mircea Dinescu, la „Poezie și Delicatețuri”, pe Prima TV.

În direct, alături de Mircea Dinescu, la „Poezie și Delicatețuri”, pe Prima TV.

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Duminică, 8 septembrie 2024


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇