Nicușor Dan are o divergență cu Băluță: Nu vreau să întrerupem circulația prin Pasajul Unirii

Nicușor Dan are o divergență cu Băluță: Nu vreau să întrerupem circulația prin Pasajul Unirii

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, spune că lucrările de la planşeul din Piaţa Unirii se vor realiza mai ales în zona parcului, dar vor exista două locuri în care va fi afectat şi traficul rutier. Edilul nu vrea să întrerupă circulaţia prin pasajul din Piaţa Unirii, aşa cum are de gând Daniel Băluţă.

"În primul rând, trebuie să înţelegem ce este acolo, în Piaţa Unirii. Sunt oameni care îşi imaginează că o să se radă toată Piaţa Unirii. De fapt, trebuie să ne imaginăm pe unde a curs Dâmboviţa, înainte ca în anii '30 să se pună în capac peste ea.

ADVERTISING

Deci este cursul Dâmboviţei, la fel de larg cât este cel pe care îl cunoaştem şi mai sus, şi mai jos de Piaţa Unirii, deasupra căruia este un capac, care într-adevăr este fisurat şi trebuie consolidat.

Şi decât să îl consolidezi, mai bine îl schimbi. Mare parte din această lucrare este în Parcul Unirii şi acolo nu o să deranjeze pe nimeni; mai puţin intersecţia cu Bd. Unirii, care pleacă înspre Piaţa Alba Iulia. O să fie o problemă când o să se lucreze la acel pod care este în faţa Hanului lui Manuc", a spus edilul general, pentru Digi24.

ADVERTISING

Pe de altă parte, Nicuşor Dan a menţionat că are o "diferenţă de opinie" cu primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, în ce priveşte necesitatea modernizării şi întreruperii circulaţiei prin pasajul de la Unirii.

"Aici avem o diferenţă de opinie cu primarul Sectorului 4. El ar vrea să modernizeze şi pasajul, că acolo e marea durere, dacă se interzice circulaţia prin pasaj, pentru că este tot relaţia nord-sud.

Pentru că, spre deosebire de cealaltă parte din acest capac, care a fost pus în anii '30, baza pasajului nord-sud este din anii '80 şi el nu este aşa de afectat cum este cel din anii '30. Eu nu vreau să întrerupem circulaţia pe pasajul din Piaţa Unirii", a spus Nicuşor Dan.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇