Pe cine susține Nicușor Dan la parlamentare și prezidențiale: „Am un număr de lucruri care mă interesează!”

Pe cine susține Nicușor Dan la parlamentare și prezidențiale: „Am un număr de lucruri care mă interesează!”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că îi va susține la alegerile parlamentare și prezidențiale pe cei care, la rândul lor, îi vor promite cel mai consistent sprijin în rezolvarea problemelor Bucureștiului.

„Am anunțat încă din seara alegerilor (locale – n.red.). O să ies, într-o primă etapă, cu un număr de chestiuni care mă interesează pe mine:

  • cum se împart banii între Primăria Capitalei și primăriile de sector
  • cine dă autorizațiile de construire în București
  • multe alte chestiuni tehnice. Legea spațiilor verzi, Codul Urbanismului etc.
ADVERTISING

Și în funcție de răspunsul candidaților și partidelor pe aceste subiecte care mă interesează, ca om care are o responsabilitate față de cetățeni, o să comunic.

Sunt și am fost un om de dreapta. Am fost sprijinit de partide de dreapta în 2020. Am avut majoritate de dreapta în Consiliul General. Am fost sprijinit de alte partide de dreapta în 2024.

Desigur, îmi doresc să existe o alianță de partide de dreapta în Consiliul General și ea să corespundă cu o alianță la nivel național.

N-am avut neapărat conversații cu liderii naționali ai partidelor, săptămânile astea. Însă, din ce văd în spațiul public, nu se concretizează această alianță. Și îmi pare rău. Mai ales că – din calendarul electoral – 10 septembrie este data la care alianțele pot fi depuse la Biroul Electoral Central”, a declarat Nicușor Dan, în timpul unei conferințe de presă, în dimineața zilei de joi, 5 septembrie.

ADVERTISING

Întrebat de un reporter Antena3 dacă ar susține candidatul PSD dacă aceasta ar fi singurul care îi promite rezolvarea tuturor problemelor pe care le ridică, Nicușor Dan a răspuns:

„Primul lucru pe care mi l-au spus consultanții, când am intrat în viața politică, este să nu vorbesc pe ipoteze. Sunt foarte mulți de «dacă» în ce m-ați întrebat dumneavoastră”, a răspuns Nicușor Dan, râzând.

Puteți urmări aceste declarații ale primarului general și în video, mai jos, de la minutul 10.39:  

LIVE de la șantierul Colentina.

�Probă de presiune pentru încă 1500 de metri de conductă de termoficare înlocuită. LIVE de la șantierul Colentina.

Publicată de Nicușor Dan pe Miercuri, 4 septembrie 2024

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇