Simona Halep anunță momentul când va reveni în circuitul mondial WTA

Simona Halep anunță momentul când va reveni în circuitul mondial WTA

Simona Halep, dublă campioană de Mare Șlem în carieră, fostă lideră mondială WTA, își dorește cu mare ardoare să poată reveni în circuit, și asta cât mai repede, în acest an încă.

După ce a anunțat că în staff-ul său a revenit ca antrenor Daniel Dobre, omul cu care împreună a cucerit Wimbledonul în 2019, Halep a vorbit și despre viitoarea sa revenire, aflată la evenimentul inaugurării primului patinoar din București după 12 ani de pauză.

Halep spune că există șansa ca ea să revină în acest an pe teren, însă nu poate promite nimic, având în vedere lunga sa accidentare de la genunchi, care trenează din luna mai: "Sper că în curând, îmi doresc tare mult să merg la o competiție. M-a luat dorul foarte tare, sper să fiu bine, sper să fiu aptă fizic, fiindcă moral și psihic sunt aptă să revin. Da, mă pregătesc. Nu vreau să promit nimic, nu știu, în funcție de accidentarea pe care am avut-o. Vedem pe parcurs, e mai bine așa.

ADVERTISING

Cel mai bine ar fi ca federațiile să susțină sportivii. Într-adevăr, nu toți părinții au o situație financiară care să le permită să susțină un sport costisitor. Cred că tenisul este mai costisitor decât alte sporturi, din câte știu eu. Sper ca federațiile să facă mult mai mult pentru sportivi, fiindcă mulți au nevoie de acest gen de susținere", a declarat Simona Halep în fața jurnaliștilor prezenți la deschiderea arenei din Berceni.

Speranțele pentru Halep ar fi ca ea să evolueze în sezonul asiatic pe hard, iar primele turnee de acest fel vor începe de pe 16 septembrie încolo, cu turneul WTA 500 de la Seul, Coreea de Sud. În aceeași săptămână va avea loc o întrecere de calibru WTA 250, la Hua Hin, Thailanda.

ADVERTISING

Halep este clasată acum pe locul 1135 WTA și va avea nevoie de invitație la orice turneu ar dori să participe.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!