Ion Țiriac intervine în cazul de dopaj al lui Jannik Sinner: "Nu cred că e atât de tâmpit"

Ion Țiriac intervine în cazul de dopaj al lui Jannik Sinner: "Nu cred că e atât de tâmpit"

Ion Țiriac (85 de ani) a intervenit în cazul de dopaj al lui Jannik Sinner (23 de ani), liderul mondial din clasamentul ATP, care a picat două teste antidoping.

Țiriac a explicat că nu crede, la rândul său, în vinovăția lui Sinner, după ce el a fost absolvit de vină sau intenție de către ITIA și Sports Resolutions.

Omul de afaceri se bazează pe experiența lui Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, când spune că nu crede că Sinner este vinovat.

„Dacă un sportiv este prins de 6 derbedei, 5 îl țin cu gura deschisă și al 6-lea îi bagă în gură un doping, testul iese pozitiv și este considerat dopat.

ADVERTISING

Este dopat cu o rațiune. Rațiunea aia îi dă dreptul să spună «nu, domnule, este criminal, m-au dopat, s-a întâmplat». Eu îl cunosc pe Sinner de când avea 15 ani. L-am luat așa și le-am spus italienilor că ar putea să fie numărul 1.

Are și un antrenor care este în regulă, nu cred că e atât de tâmpit să atingă orice ar fi dacă nu cumva mâine dimineață ia un Nurofen care nu e pe listă, dar de fapt e pe listă și așa mai departe”, a explicat Ion Țiriac, citat de gsp.ro.

Jannik Sinner a fost prins dopat, pe 10 și 18 martie, cu o substanță interzisă, Clostebol, pe care susține că a consumat-o din greșeală.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!