Reacția lui Ciucă după ce Elena Lasconi a afirmat că l-ar propune pe Ilie Bolojan premier

Reacția lui Ciucă după ce Elena Lasconi a afirmat că l-ar propune pe Ilie Bolojan premier

Nicolae Ciucă susţine că Elena Lasconi a găsit o ”ancoră” pentru a se apropia de PNL prin anunţul său privind numirea liberalului Ilie Bolojan în funcţia de premier, în cazul în care va ajunge preşedintele României.

”Aici nu mă bag, este o chestiune de valori şi calităţi ale... Eu vorbeam de apartenenţa politică. Ilie Bolojan este un lider al PNL pe care îl apreciez foarte mult şi mă bucur că şi doamna Lasconi îl apreciază foarte mult.

ADVERTISING

Este un semn că doamna Lasconi a găsit o ancoră prin care să se apropie de PNL. Dar staţi un pic, discutăm despre un partid care la alegerile locale a obţinut 8 la sută şi unul care are 30 la sută.

Doamna Lasconi este pe val, iată ce imagine frumoasă, este pe val pentru că este un fel de new entry în politica din ţara noastră”, a declarat Nicolae Ciucă, la o emisiune difuzată online, după ce a fost întrebat de anunţul Elenei Lasconi privind intenţia sa de a-l numi pe Ilie Bolojan în funcţia de premier.

ADVERTISING

Ilie Bolojan nu a fost dispus

Nicolae Ciucă a explicat că Ilie Bolojan nu a fost dispus, din motive personale, să accepte funcţia de premier, atunci când i s-a propus acest lucru.

”Când eu am intrat în politică venit din Armată, am făcut tot ce mi-a fost omeneşte posibil să dovedesc că un militar..., ştiţi de ce am vrut să fac toate chestiunile astea? Pentru că toată cariera mea ca militar mi-am dorit o armată cum sunt cele din NATO, iar acolo există o altă mentalitate, un altfel de comportament şi nu am vrut ca în politică să mă creadă cineva că a venit ăsta militar.

ADVERTISING

Nu despre asta e vorba, să ştiţi că un militar are legături şi poate să vadă, să distingă, să se alinieze la alte subiecte, iar doamna Lasconi, ca să nu ratăm subiectul, faptul că s-a referit la domnul Ilie Bolojan nu a făcut altceva decât să folosească absolut printr-un ricoşeu politic intenţia noastră de a-l fi numit pe Ilie Bolojan prim-ministru.

Doar că Ilie Bolojan, din motive personale, la vremea când noi am vrut acest lucru a zis <dom'le, sunt trecut prin prea multe chestiuni>”, a declarat Ciucă.

"Nu mergem acolo să ne calificăm la locul de muncă"

Întrebat care este cel mai mare obiectiv al său pentru care vrea să devină preşedintele României, Nicolae Ciucă a răspuns: ”Mă uit la contracandidaţi şi văd care le sunt calităţile, virtuţile şi atributele şi atunci cred că, dacă ne referim la ceea ce trebuie să facă preşedintele României, sunt elemente care ţin de a fi pregătit dinainte pentru o astfel de funcţie”.

”Nu mergem acolo să ne calificăm la locul de muncă”, a adăugat Ciucă.

Întrebat dacă el este pregătit, liderul PNL a spus: ”Sunt pregătit să fac faţă oricărei provocări (…) Am o carieră în spate şi n-am făcut-o oricum, am făcut-o prin muncă de la 14 ani, până când am trecut în rezervă, la 53 de ani”.

Şefa USR, Elena Lasconi, a declarat că, dacă va deveni preşedintele României, îl va propune pe Ilie Bolojan ca premier. ”Cred că în funcţia de prim-ministru ar trebui să fie un om capabil, cu multă experienţă în administraţie. Şi nu cunosc pe altcineva care să aibă mai multă experienţă în administraţie decât domnul Bolojan”, a argumentat ea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇