Cea mai bătrână femeie din lume a murit la 117 ani

Cea mai bătrână femeie din lume a murit la 117 ani

Cea mai bătrână femeie din lume era Maria Branyas, o spaniolă de origine americană, care a murit marţi, la vârsta de 117 ani.

Într-o postare pe contul ei de pe Twitter, familia a scris:

„Maria Branyas ne-a părăsit. A plecat așa cum și-a dorit: în somn, în pace și fără durere”.

Femeia ar fi spus apropiaţilor cu câteva zile în urmă: „Nu știu când, dar foarte curând această lungă călătorie se va termina. Moartea mă va găsi obosită din cauză că am trăit atât de mult, dar vreau să o întâlnesc cu un zâmbet, simțindu-mă liberă și mulțumită.”

ADVERTISING

Grupul de Cercetare în Gerontologie, instituţia care validează detalii despre persoane despre care se crede că au 110 ani sau mai mult, a catalogat-o pe Maria Branyas drept cea mai în vârstă persoană cunoscută din lume, după moartea călugăriței franceze Lucile Randon anul trecut, scrie Sky News.

Maria Branyas s-a născut în San Francisco, la 4 martie 1907, înainte ca familia ei să se întoarcă în Spania când era tânără.

Ea stătea într-un azil de bătrâni, unde a locuit timp de 23 de ani, în orașul catalan Olot.

ADVERTISING

„Își amintește cu o claritate impresionantă evenimente de când avea doar patru ani și nu prezintă nicio boală cardiovasculară, frecventă la persoanele în vârstă. Este clar că există o componentă genetică pentru că există mai mulți membri ai familiei ei care au peste 90 de ani”, spunea anul trecut omul de știință Manel Esteller.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇