Un velier britanic de lux s-a scufundat în largul Siciliei. Cine sunt victimele

Un velier britanic de lux s-a scufundat în largul Siciliei. Cine sunt victimele

O persoană a murit, alte şase au fost date dispărute, iar 15 pasageri şi membri ai echipajului a fost salvaţi în urma naufragiului unui velier de lux, în noaptea de duminică spre luni, în largul Siciliei.

”Un corp a fost văzut în epavă, însă nu a fost recuperat încă, la aproximativ 50 de metri adâncime”, declară un purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă pentru AFP.

Victima face parte dintr-un număr de şape persoane date dispărute în naufragiu - patru britanici, doi americani şi un canadian.

”În această dimineaţa, către ora 5.00, în urma unei furtuni violente, un velier de 56 de metri, denumit Bayesian, care naviga sub pavilion britanic, s-a scufundat în largul Porticello”, un oraş de coastă situat la aproximativ 15 km de Palermo, a anunţat într-un comunicat Paza de Coast italiană.

ADVERTISING

Opt dintre naufragiaţi au fost transportaţi către spitale locale.

La operaţiunile de căutare participă un elicopter, scafandri şi nave aparţinând Pazei de Coastă. Nava a fost localizată la 50 de metri adâncime.

Presa italiană scrie că velierul a fost lovit de o trombă marină. O anchetă a fost deschisă, coordonată de Autoritatea Judiciară de la Termini Imerese.

Bayesian, velierul care s-a scufunfat, a fost construit în Toscana în 2008 şi a fost restaurat în 2020, potrivit site-ului TGCom 24. Acest tip de velier este dotat cu un catarg principal din aluminiu, considerat cel mai mare în lume, cu o înălţime de 75 de metri. Velele vaporului au o suprafaţă de 3.000 mp.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇