Incendii de pădure în zone greu accesibile din Prahova și Vâlcea. Au fost trimise două elicoptere Black Hawk

Incendii de pădure în zone greu accesibile din Prahova și Vâlcea. Au fost trimise două elicoptere Black Hawk

Două elicoptere Black Hawk sunt implicate în stingerea incendiilor de pădure din Prahova şi Vâlcea, a anunţat, duminică după-amiază, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Aeronavele Black Hawk, echipate cu sistemul Bambi Bucket, acţionează în zone greu accesibile din judeţele Prahova şi Vâlcea pentru a stinge incendiile forestiere, precizează reprezentanţii DSU într-o postare pe Facebook.

Două elicoptere Black Hawk sunt implicate în stingerea incendiilor de pădure din Prahova și Vâlcea.În prezent, două elicoptere Black Hawk, echipate cu sistemul Bambi Bucket, acționează în zone greu accesibile din județele Prahova și Vâlcea pentru a stinge incendiile forestiere.Elicopterul nr. 272 intervine în zona Olănești, reușind până acum să lanseze peste 120 de tone de apă, contribuind la limitarea propagării incendiului și sprijinind eforturile pompierilor de la I.S.U. Vâlcea.De asemenea, elicopterul Black Hawk nr. 270 a început intervenția în sprijinul echipelor I.S.U. Prahova în zona Bușteni, realizând până la ora 17:00 șase lansări de apă asupra focarelor.Operațiunile elicopterelor sunt în desfășurare și vor continua până la lichidarea completă a incendiilor. Dacă va fi nevoie, resursele aeriene pot fi suplimentate cu alte elicoptere Black Hawk din dotarea I.G.Av. și aeronave ale Ministerului Apărării Naționale.

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Duminică, 18 august 2024

Un elicopter intervine în zona Olăneşti, reuşind până acum să lanseze peste 120 de tone de apă, contribuind la limitarea propagării incendiului şi sprijinind eforturile pompierilor de la ISU Vâlcea. Mai multe hectare de vegetaţie uscată dintr-o pădure aflată în apropierea staţiunii Băile Olăneşti au fost cuprinse de flăcări sâmbătă, zeci de pompierii şi pădurari intervenind pentru stingerea focului.

ADVERTISING

De asemenea, un alt elicopter Black Hawk a început intervenţia în sprijinul echipelor ISU Prahova în zona Buşteni, realizând până la ora 17:00 şase lansări de apă asupra focarelor. Incendiul din Masivul Bucegi a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică din cauza fulgerelor şi a cuprins vegetaţie uscată, jneapăn şi ienupăr, forţele ISU Prahova neputând interveni cu maşini sau pe jos.

Operaţiunile elicopterelor sunt în desfăşurare şi vor continua până la lichidarea completă a incendiilor. Dacă va fi nevoie, resursele aeriene pot fi suplimentate cu alte elicoptere Black Hawk din dotarea Inspectoratului General al Aviaţiei şi aeronave ale Ministerului Apărării Naţionale.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇