La Cincinnati s-a jucat „cea mai controversată minge de meci din istoria tenisului”. Decizie absolut de neînțeles a arbitrului de scaun (Video)

La Cincinnati s-a jucat „cea mai controversată minge de meci din istoria tenisului”. Decizie absolut de neînțeles a arbitrului de scaun (Video)

La turneul Masters 1000 ATP de la Cincinnati, în faza optimilor de finală, în cadrul partidei dintre Felix Auger-Aliassime și Jack Draper, meci câștigat până la urmă de britanic, a avut loc una dintre cele mai controversate faze de joc din tenisul mondial al ultimilor ani, la cel mai înalt nivel desigur.

La minge de meci pentru Draper în setul decisiv, scor 5-7, 6-4, 5-4, mingea cu care englezul a închis partida, s-a produs o neînțelegere de zile mari. După ce Jack a servit, iar Auger a returnat fără probleme, Draper a răspuns cu o lovitură defectuoasă, mingea atinge totuși fileul și cade în terenul adversarului. Arbitrul îi dă punct lui Draper și închide meciul spre stupoarea canadianului și a întregii arene americane…

ADVERTISING

Ce s-a întâmplat mai exact? Reluările ne confirmă clar că după ce racheta lui Draper atinge mingea, aceasta mai întâi sare din terenul lui peste fileu și apoi în careul lui Auger, ceea ce este evident împotriva regulilor: „Este oribil ce tocmai ai făcut. Nu ai văzut că mingea a sărit din teren? Vom pleca de aici, dar asta va apărea peste tot și va părea ridicol”, i-a spus Auger-Aliassime arbitrului.

Din păcate, după o lungă dezbatere, și chiar și după sosirea supervizorului ATP pe teren, Roland Herfel, decizia arbitrului de scaun a rămas pe loc. O decizie care a uimit și inflamat lumea tenisului, foarte mulți jucători și oameni de tenis scriind pe rețelele de socializare despre această injustiție și despre necesitatea aplicării unui sistem video ca în fotbal sau alte sporturi.

ADVERTISING

„Este rușinos că nu avem reluări video pe teren pentru astfel de situații. Și mai ridicol este că nu avem instituită o regulă care să le permită arbitrilor să schimbe decizia originală pe baza analizei video care să aibă loc în afara terenului! Oricine privește de la TV vede pe reluări ce s-a întâmplat, dar jucătorii de pe teren sunt ținuți în «beznă», fără să știe care este rezultatul. Avem Hawkeye pentru deciziile de linie, trăim în secolul 21, unul avansat tehnologic. Rog turneele respective ca o astfel de prostie să nu se repete niciodată!”, a scris Djokovici pe Twitter.

ADVERTISING

De asemenea, Darren Cahill, antrenorul actualului nr. 1 mondial, Jannik Sinner, și Michael Russell, antrenorul lui Taylor Fritz, au subliniat faptul că reluarea video poate fi implementată cu ajutorul tehnologiei deja disponibile la majoritatea evenimentelor din circuit. Viitorul US Open va dispune de un sistem de revizuire video pentru al doilea an consecutiv, acest sistem extins permițând jucătorilor să conteste apelurile „not up” și dublele ricoșeuri, cum ar fi cel care a decis rezultatul vineri seara la Cincinnati.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!