Jordan Chiles nu renunță la medalia olimpică de bronz: "Voi depune toate eforturile pentru a mă asigura că se face dreptate"

Jordan Chiles nu renunță la medalia olimpică de bronz: "Voi depune toate eforturile pentru a mă asigura că se face dreptate"

Americanca Jordan Chiles (23 de ani), gimnasta care și-a disputat la TAS medalia de bronz din finala olimpică de la sol cu Ana Bărbosu, cu câștig de cauză pentru sportiva noastră, a reacționat după ce a fost deposedată de medalie.

Gimnasta a postat pe Twitter o reacție amplă în care descrie decizia TAS drept „o veste devastatoare”.

Chiles susține că decizia TAS este nedreaptă și că va depune toate eforturile "pentru a se face dreptate". Americanca aduce în discuție și atacurile cu tentă rasistă la care a fost supusă pe rețelele sociale în ultimele zile.

ADVERTISING

Reacția lui Jordan Chiles după ce TAS i-a dat medalia de bronz din finala de la sol Anei Bărbosu

"Sunt copleșită de dragostea primită în ultimele zile. Sunt incredibil de recunoscătoare familiei mele, colegilor, antrenorilor, fanilor, celor de la USAG și USOPC pentru susținerea lor fermă în această perioadă dificilă. În timp ce sărbătoream realizările de la Jocurile Olimpice, am aflat vestea devastătoare potrivit căreia medalia de bronz mi-a fost luată. Am avut încredere în apelul făcut de USAG cu dovezi concludente care arătau că punctajul meu a respectat toate regulie. Recursul nu a avut succes.

ADVERTISING

Nu am cuvinte. Decizia mi se pare injustă și vine ca o lovitură semnificativă nu numai pentru mine, ci pentru toți cei care m-au susținut în această călătorie. Pe lângă această mâhnire, se adaugă și atacurile cu tentă rasistă de pe rețelele sociale, care sunt greșite și extrem de dureroase. Eu am dat totul pentru acest sport și sunt mândră să îmi reprezint cultura și țara.

Nu mă voi abate niciodată de la valorile mele, acelea de a concura cu integritate, de a mă strădui să ating excelența, de a susține sportivitatea și regulile.

ADVERTISING

Acum mă confrunt cu unul dintre cele mai provocatoare momente din cariera mea. Credeți-mă când vă spun că am avut multe până acum. Voi înfrunta această provocare așa cum am făcut-o și cu altele și voi depune toate eforturile pentru a mă asigura că se face dreptate. La finalul acestui drum, cred că oamenii care se află în control vor face ceea ce este corect", a transmis Jordan Chiles.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇