Moartea lui Matthew Perry: Cinci persoane sunt acuzate, au fost făcute primele arestări

Moartea lui Matthew Perry: Cinci persoane sunt acuzate, au fost făcute primele arestări

Cinci persoane au fost acuzate în legătură cu moartea ca urmare a consumului de ketamină a lui Matthew Perry, starul din „Friends”, au anunțat, joi, oficialii federali din Los Angeles. De asemenea, au fost făcute și primele arestări.

Trei dintre acuzați, inclusiv un doctor, au pledat vinovați la acuzațiile federale privind moartea lui Perry în urma consumului de droguri, în timp ce alți doi – un alt doctor și o persoană cunoscută sub numele de „Regina Ketaminei”, care este acuzată că i-a vândut lui Perry drogurile care l-au ucis, au fost arestați joi, conform Departamentului de Justiție, informează ABC News.

ADVERTISING

Procurorul din acest caz, Martin Estrada, a declarat că investigația desfășurată după moartea lui Perry (octombrie 2023) a dezvăluit o extinsă rețea criminală subterană care distribuia droguri, inclusiv lui Matthew Perry.

Vinovații principali în acest caz sunt considerați Jasveen Sangha, supranumită „Regina Ketaminei,” și dr. Salvador Plasencia, un medic cunoscut sub numele de „Dr. P”.

Ceilalți trei acuzați sunt Kenneth Iwamasa, asistentul personal al lui Perry, dr. Mark Chavez și Eric Fleming, care a recunoscut că a livrat ketamina care l-a ucis pe Perry.

ADVERTISING

„Acești acuzați au profitat de dependența lui Matthew Perry pentru a se îmbogăți. Ei știau că ceea ce făceau era de un risc major pentru dl. Perry, dar au făcut-o oricum”, a declarat, joi, Estrada în timpul unei conferințe de presă.

Doctorul Plasencia este acuzat că i-a procurat lui Perry circa 20 de fiole de ketamină pentru 55.000 de dolari în numerar. Pentru a procura și livra ketamina, Plasencia a colaborat cu dr Chavez și cu Iwamasa. Există mesaje în care dr Plasencia spune că vrea să fie contactul principal al lui Perry pentru furnizarea de droguri și „mă întreb cât de mult va plăti acest idiot”.

ADVERTISING

În ce o privește pe Jasveen Sangha, supranumită „Regina Ketaminei, aceasta este acuzată că i-a vândut lui Perry 50 de fiole de ketamină pentru aproximativ 11.000 de dolari în numerar, în decurs de două săptămâni, inclusiv doza care l-a ucis pe actor.

După moartea actorului, unii dintre cei acuzați au discutat despre ștergerea dovezilor și distanțarea de actor. Ei au folosit mesaje criptate și un limbaj codificat, care îi incriminează.

Matthew Perry a murit pe 28 octombrie 2023, la vârsta de 54 de ani. El a fost găsit inconștient într-un jacuzzi, în casa sa din Los Angeles. Autopsia a dezvăluit că a murit din cauza nivelurilor ridicate de ketamină din sânge.

Familia actorului a declarat, joi, că deși este devastată de moartea lui Matthew, este de ajutor că autoritățile au luat cazul său foarte în serios. „Așteptăm cu nerăbdare să se facă dreptate”, a mai spus familia actorului, în declarația de presă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇