Ciolacu anunță că 3,8 milioane de pensii cresc după recalculare

Ciolacu anunță că 3,8 milioane de pensii cresc după recalculare

3,8 milioane de pensii cresc după recalculare, adică peste 82% din totalul pensiilor din România, a declarat miercuri, la începutul ședinței de Guvern, premierul Marcel Ciolacu.

„Din datele centralizate, 3,8 milioane de pensii cresc după recalculare, adică peste 82% din totalul pensiilor din România! Iar creșterea medie a pensiilor este de aproape 27%”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu subliniat că vor fi luate toate măsurile, astfel încât deciziile de recalculare a pensiilor să fie transmise la timp beneficiarilor.

ADVERTISING

”Recalcularea pensiilor este una dintre marile priorităţi ale acestei guvernări. Alături de ministrul Muncii şi preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice, ne asigurăm azi că totul este în grafic şi deciziile de recalculare pleacă vineri spre toţi pensionarii, conform planului”, a afirmat Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

La rândul său, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a afirmat că nu vor mai fi pensionari care au muncit la fel de mult, dar care au pensii diferite.

Potrivit ministrului Muncii, în lege s-a introdus un mecanism care garantează creşterea anuală a pensiilor fără a crea dezechilibre bugetare.

”Am eliminat pragul de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile, care ar fi putut duce la îngheţarea pensiilor până în 2070. În 2024, cei mai mulţi dintre pensionari beneficiază de două majorări. Prima majorare la 1 ianuarie 2024, au crescut toate pensiile ca urmare a creşterii punctului de pensie cu 13,8% de la 1.785 lei la 2.032 lei.

ADVERTISING

A doua majorare la 1 septembrie 2024, pentru eliminarea inechităţilor prin recalcularea tuturor pensiilor. Cei mai mulţi vor câştiga, nimeni nu pierde”, a mai declarat Simona Bucura-Oprescu.

Vineri, 16 august, începe distribuirea deciziilor cu pensiile recalculate în baza noii legi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇