Poșta Română a anunțat când va începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor

Poșta Română a anunțat când va începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor

Distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor către toţi beneficiarii din ţară va începe pe data de 16 august, informează Compania Naţională „Poşta Română” (CNPR) într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, factorii poştali vor fi prezenţi pe teren a doua zi după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

"În cadrul acestui proces, poştaşii se vor prezenta la domiciliul fiecărui pensionar pentru a înmâna deciziile de recalculare a pensiilor în perioada 16 - 30.08.2024. Menţionăm faptul că este important ca beneficiarii să fie prezenţi la domiciliu în perioada de distribuire, pentru a evita eventualele întârzieri.

ADVERTISING

Compania Naţională "Poşta Română" îşi va îndeplini cu rigurozitate şi profesionalism toate obligaţiile prevăzute în Convenţia privind distribuirea deciziilor din sistemul public de pensii încheiată cu Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale prin Casa Naţională de Pensii Publice", se menţionează în comunicat.

Recalcularea pensiilor din septembrie aduce venituri mai mari pentru mai mult de 3 milioane de vârstnici. Creșterea va fi în medie de 500 lei.

În momentul în care primesc deciziile de recalculare, pensionarii sunt sfătuiți să verifice informațiile din document, mai exact datele de identificare și perioadele contributive.

ADVERTISING

Dacă identifică vreo greșeală, aceștia au posibilitatea de a contesta recalcularea în termen de 45 de zile la Casele Teritoriale de Pensii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇